Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 4. 2008,
8.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 4. 4. 2008, 8.50

8 let

Hebar: Mladi igralci Jesenic pokazali šibke točke Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V petek se bo v dvorani Podmežakla začelo zares, saj se bosta v prvi tekmi finala hokejskega državnega prvenstva udarila Acroni Jesenice in ZM Olimpija.

Jeseničani so v polfinalu ugnali hokejiste Maribora z 2:0 v zmagah (1:0 in 8:1), vendar resnejše tekme niso odigrali vse od konca februarja, ko so izpadli v četrtfinalu lige EBEL proti Linzu v petih tekmah

O morebitnem pomanjkanju težkih tekem je napadalec Andrej Hebar dejal: "Za nami sedaj ni veliko težkih tekem. Imeli smo nekatere pripravljalne tekme, ki pa niso na nivoju, kot se bo igralo v finalu. Dejstvo pa je, da smo cel mesec trenirali trdo, se pripravljali tako taktično kot fizično. Prepričan sem, da smo pripravljeni za finale maksimalno."

Možnosti so enake

Če "železarji" za sabo v zadnjem mesecu nimajo veliko težkih tekem, je z igralci Olimpije prav nasprotno, saj so s sezono v ligi EBEL končali konec marca, v četrtek pa so odigrali zadnjo tekmo polfinala državnega prvenstva, kjer so izločili jeseniški podmladek.

"Olimpijo smo spremljali tako sedaj, kot v finalu lige EBEL. Mladi igralci Jesenic so nam pokazali šibke točke, ki pa jih ne želim izdati. V finalu so možnosti enake, upam pa, da bomo na koncu pokal vzdignili mi," o nasprotniku pravi Hebar.

Polončič vesel za podmladek

V sredo so mladi "železarji" pripravili tudi presenečenje, saj so pred domači navijači vzeli "skalp" Olimpiji, česar se je veselil tudi napadalec Gregor Polončič: "Vesel sem za naš podmladek, ki se je izkazal za zelo trd oreh. Olimpijo je uspel na eni tekmi premagati in s tem so pomagali tudi nam, saj je slednja še dodatno utrujena. Vendar se na to ne gre zanašati, saj mi že lep čas nismo imeli težke tekme. Nastopili bomo z vsemi močmi in upali na končno zmago."

Tekma se bo v petek začela ob 19. uri z neposrednim prenosom na Šport TV, glavna sodnika pa prihajata iz Nemčije.

Ne spreglejte