Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 4. 2014,
19.58

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 8. 4. 2014, 19.58

8 let, 3 mesece

Gašper Krošelj: Lepo bi bilo, da bi bil zraven. A odločil bo trener.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Vratar Gašper Krošelj ima za seboj spodbudno sezono na Norveškem, v pravem hokejskem mestu Sarpsborg je užival. Zdaj upa, da bo lahko užival tudi v Južni Koreji.

Sedemindvajsetletni Gašper Krošelj je zadnje tri sezone preživel na severu Evrope. Med nič kaj prijetno sezono za jeseniški hokej 2011/2012 je najprej odšel k danskemu Aalborgu, sezono zatem je branil barve Herleva, nato ga je pot vodila še nekoliko severneje. Iz Danske se je preselil na Norveško in s Sparto Sarpsborg stopil še stopnico višje.

"Razlika med hokejem na Danskem in Norveškem je kar velika. Na Norveškem je bil hokej na višji ravni, vsa liga je bila veliko bolj kakovostna. Jaz sem tam užival, ekipa je bila dobra, tako da mi je bilo res všeč," je pogovor s Sportalom začel Gašper, ki si je pri Sparti izboril vlogo vratarja številka ena in z 92,2 odstotka ubranjenih strelov v rednem delu upravičil trenerjevo zaupanje. "S svojo vlogo v ekipi sem bil zadovoljen. Če pogledam vso sezono, sem tudi z igrami lahko kar zadovoljen. Še posebej dobro nam je šlo po božiču, ko se nam je vsem skupaj odprlo," pravi Ljubljančan, ki je s soigralci obstal v četrtfinalu norveškega prvenstva, s čimer niso povsem izpolnili cilja. "Sparta je kar dobra ekipa. Pred tremi leti so bili celo prvaki, a so imeli takrat tudi boljši kader. Potem so prišle finančne težave, tako da so lani začeli graditi na novo. Cilj je bil polfinale, morda celo finale. A konkurenca je tam res velika. Za prihodnje leto vsekakor merimo na finale in naslov prvaka."

Zadržani, a navdušeni nad hokejem

Sarpsborg je mestece na jugovzhodu Norveške, kjer so ljudje bolj kot z nogometom obsedeni s hokejem. "Ne gre za veliko mesto, a je zelo hokejsko. Vsi te poznajo, vsi vedo, kdaj imaš tekmo, prav lepo je bilo biti del tako hokejskega mesta. Na naših tekmah je bilo vedno veliko ljudi. Ob tem so bile še vse tekme na sporedu po televiziji, tako da nas je ogromno ljudi spremljalo tudi na ta način," je nad privrženostjo domačinov hokeju navdušen slovenski vratar, ki je Norvežane opisal kot značilno zadržane Skandinavce. "Saj vemo, kakšni so Skandinavci. Mislim, da med njimi in Danci ni velikih razlik. Morda so bili Danci nekoliko bolj veseli. Radi se držijo bolj zase, ampak to ni bila težava. V ekipi smo imeli sedem tujcev, veliko smo se družili."

Krošelj ima pogodbo s Sparto podpisano še za eno sezono. A pojavila so se namigovanja, da bi se lahko preselil v drugo švedsko ligo. Ponudbo s Švedske, ki je njegov cilj, je imel že pred prejšnjo sezono. A se je takrat raje odločil za Norveško, saj bi Švedska, kot je pojasnil pred letom, na njegovi poti prišla prehitro, zato ni želel prehitevati.

"Lepo bi bilo, da bi bil zraven."

Za zdaj je osredotočen na reprezentanco, ki se bo med 20. in 26. aprilom v Južni Koreji poskušala vrniti v elito, in priprave. Želi si, da bi bil del zasedbe, v katero ga že nekajkrat niso uvrstili, a zaveda se, da ni vse v njegovih rokah: "Želja je vsekakor velika. Poskušam se pokazati v najboljši luči. Če ne gre, ne gre. Na koncu bo tako in tako odločil trener, saj gre za njegovo odločitev. On točno ve, kaj manjka oziroma kdo je najbolj primeren za ekipo. Bi bilo pa lepo, da bi bil zraven."

Selektor Matjaž Kopitar nam je v pogovoru pred olimpijskimi igrami dejal, da bo na Krošlja treba v prihodnosti vsekakor računati. Ali je že prišel njegov čas, še ni jasno. Jasno je le, da bo del ekipe v četrtek in nedeljo, ko bo Slovenija odigrala prijateljski tekmi z Avstrijo in Madžarsko.

Ne spreglejte