Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 10. 2013,
18.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Liga INL

Nedelja, 13. 10. 2013, 18.21

8 let

Festival zadetkov pripadel Jesenicam in Slaviji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Šesti krog hokejske lige INL je na obeh slovenskih obračunih prinesel ogromno zadetkov. V Celju so se s 6:4 zmage veselile Jesenice, v Mariboru pa je z 8:5 zmagala Slavija. Triglav do uspeha v Meranu.

Prva tretjina je bila v Celju najbolj zanimiva za navijače, saj so zadetki padali kot po tekočem traku. Že po vsega 28 sekundah igre je domačo ekipo v vodstvo povedel Blaž Knez, nato pa so se zbrali tudi Železarji in stopili na plin. V tretji minuti je za izenačenje ob igralcu več poskrbel Tomaž Razingar, ki je v 16. minuti zadel tudi za 3:1. Dobro minuto pred tekmi je prvega izmed svojih treh golov dosegel Aleš Remar. Po dveh podajah pa se je za 4:1 med strelce vpisal Marjan Manfreda. Oklepniki iz Knežjega mesta so prvo tretjino zaključili tako kot so jo začeli. Sedemindvajset sekund pred koncem prvega dela igre je bil natančen Žan Jezovšek. Na začetku druge tretjine je pri ekipi Team Jesenice med vratnicami prišlo do spremembe. Namesto Jureta Pavliča je priložnost dobil Grega Vilman. Strelci so se nato le nekoliko umirili. Je pa najprej prednost na tri gole razlike povišal Remar, Jezovšek pa je nato znova znižal zaostanek. V zadnji tretjini so se Celjani približali le na gol zaostanka, ko je ob dveh igralcih več na igrišču zadetek dosegel Tim Ograjenšek. Končni izid je v 52. minuti s svojim tretjim golom na tekmi postavil Remar. To je bila za Jesenice prva zmaga v gosteh.

Mariborčani tudi v četrtek poizkusu niso prišli do točke. Proti Slaviji so sicer prišli do vodstva že v drugi minuti, vendar pa so nato Playboyi vajeti prevzeli v svoje roke in v prvi tretjini prišli do preobrata in vodstva z 2:1. Med strelce sta se vpisala Tilen Zagorc Pilko in Luka Šimunovič. V drugi tretjini so na svoj račun prišli navijači, ki so videli kar šest zadetkov. V drugem delu igre so Lisjaki uspeli izenačiti, svojega nekdanjega soigralca je premagal Mitja Sotlar. Nato pa je sledila nova serija Slavije, ki je po drugem delu igre vodila s 6:3. V zadnji tretjini je pri Mariboru med vratnicami namesto Aljoše Pilka dobil priložnost Matej Duh. Mariborčani so se v 48. minuti povsem vrnili v igri, z dvema zaporednima zadetkoma (med strelce sta se vpisala Aljaž Ribič in Marko Ferlež) so približali na 5:6. A že minuti zatem so prejeli zadetek, na koncu pa klonili s 5:8.

Obračun v italijanskem Meranu se je začel s približno enourno zamudo, saj so Kranjčani na poti doživeli neprijetnost, ko se jim je pokvaril avtobus. Tudi tekma se po dveh tretjinah ni odvijala po željah izbrancev Gorazda Drinovca, ki so zaostajali z 0:2. V zadnjem delu so se le zbrali, najprej je v 44. minuti ob igralcu manj znižal Tadej Čimžar. Štiri minute in pol pred piskom sirene pa je podaljšek izsili Jernej Vodnjov, ki je podal tudi pri prvem zadetku. V sodnikovem podaljšku do gola ni prišlo, pri izvajanju kazenskih strelov pa so bili uspešnejši Kranjčani in se veselili dveh točk.

Ne spreglejte