Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 1. 2014,
19.49

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
HDD Olimpija Dornbirn liga EBEL

Natisni članek

Nedelja, 26. 1. 2014, 19.49

8 let, 3 mesece

En zadetek, dva zadetka, "hat-trick", Nick Ross

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Olimpija je na predzadnji domači tekmi pred olimpijskim premorom prvič v sezoni premagala Dornbirn. "Zmaje" je do zmage s 5:2 s štirimi zadetki pripeljal mož tekme - branilec Nick Ross.

Ljubljanski trener Ivo Jan ob kaznovanem Pascalu Morencyju tokrat v ekipi ni mogel računati na pomembnega aduta iz prvega napada Miho Verliča, ki zaradi bolezni ni igral, tako da se je k Mušiču in Hebarju v prvo linijo preselil Gal Koren. Tega je v drugem napadu zamenjal novinec v ljubljanski vrsti Rok Leber, ki se je prvič predstavil domačemu občinstvu.

Dennis nemočen ob strelu Rossa

Že na uvodu prve tretjine je občinstvo videlo več izključitev kot strelov proti vratom nasprotnika. V deveti minuti so imeli gostje, ki jih Olimpiji v rednem delu ni uspelo premagati, izključena dva igralca, številčno prednost pa je po le osmih sekundah izkoristil Nicholas Ross. Kanadčan je z močnim strelom z vrha krogov ugnal vratarja Adama Dennisa, ki je le nemočno pogledal, kako je plošček končal za njegovim hrbtom. "Buldogi" so lovili priključek in v 12. minuti ob nespretnem posredovanju Jerryja Kuhna – ta je v zraku lovil plošček, ki mu je sicer ušel v gol, a je bil ta premaknjen – menili, da so ga ujeli. A sodniki so po ogledu posnetka in po dolgotrajnem razmisleku le razsodili, da gol ne velja. Dornbirn je v nadaljevanju nekoliko bolj zapretil Olimpijinim vratom, a mu tudi v 36 sekundah z dvema igralcema več – najnevarnejši je bil njihov najučinkovitejši mož Luciano Aquino – ni uspelo izenačiti.

V drugo tretjino so bolj podjetno krenili gostje, ki jim je v 28. minuti uspelo izenačiti. Strel nekdanjega "zmaja" Chrisa D'Alvisa je ljubljanski čuvaj mreže še odbil, a le do Luciana Aquina, ki mu pred golom ni bilo težko zadeti. Nadaljevanje je potekalo po Olimpijinih željah, ki je pogosteje prihajala pred nasprotnikova vrata, kar se ji je obrestovalo v 34. minuti, ko sta si dvojno podajo izmenjala Ken Ograjenšek in Gregor Koblar, akcijo pa je v vodstvo spremenil Ograjenšek. Za to, da je bilo veselje zeleno-belih od drugem odmoru še večje, je v 40. minuti, ko je imel Dornbirn spet igralca manj, z natančnim strelom z razdalje poskrbel odlično razpoloženi Nick Ross.

Večer kanadskega branilca

Kljub vodstvu z dvema zadetkoma tekme še zdaleč ni bilo konec. Pravzaprav se je v 44. minuti, ko sta na kazenski klopi sedela Igor Cvetek in Alexander Feichtner in ko si je Rok Leber zaradi naleta s kolenom na Martina Orazeja prislužil kazen tekme, ta šele dobro začela. Dornbirn je oblegal ljubljanska vrata, Jerry Kuhn pa je z nekaj norimi obrambami ohranjal "zmaje" pri vodstvu s +2.

Čarobnega "napoja" mu je na žalost privržencev oklepnikov v zelenih dresih zmanjkalo v 46. minuti, ko ga je premagal Chris D'Alvise. A to je bil večer kanadskega branilca, ki je bil odločen, da Olimpija v nedeljo ne bo izgubila. Nick Ross je v 50. minuti po lepi akciji in podaji Aleša Mušiča izpred gola na levo stran zabil še svoj tretji zadetek. Šest minut pozneje, ko je ustrelil s sredine krogov, pa še četrtega za 5:2. Branilec je s štirimi zadetki prispeval levji delež k prvi zmagi Olimpije nad Dornbirnom v tej sezoni in k ohranitvi majhnih upov na končnico.

Novi in hkrati nujni točki bodo "zmaji" naskakovali v četrtek, ko se bodo v Szekesfehervarju zoperstavili vroči Albi, ki v tem delu tekmovanja še ne pozna poraza.

Ne spreglejte