Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 1. 2014,
10.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija VSV Beljak Ivo Jan

Petek, 10. 1. 2014, 10.35

8 let

Eden pred 30 leti ni prišel v olimpijsko ekipo, drugi je bil še otrok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sarajevska olimpijska dvorana bo zvečer gostila predzadnjo tekmo rednega dela lige EBEL, na kateri se bosta udarila Olimpija in Beljak. Oba stratega sta navdušena nad novo izkušnjo.

Dobro leto po spektaklu na Plečnikovem štadionu je čas, da se Ljubljančani in Beljačani spet pomerijo na obračunu, ki bo del šova za hokejske privržence. Tokrat bosta ekipi palice prekrižali v Sarajevu, ki je pred 30 leti gostil zimske olimpijske igre.

Glavni mož koroških nasprotnikov, 50-letni Hannu Järverpää, si pred tremi desetletji ni priboril vpoklica v finsko olimpijsko reprezentanco, ki je tekmovanje v prestolnici Bosne in Hercegovine končala na šestem mestu, zato se premiernega obiska Sarajeva, kot je zatrdil v pogovoru za uradno spletno stran lige, še toliko bolj veseli: "Pred 30 leti se mi ni uspelo uvrstiti v finsko reprezentanco, ki je nastopala na olimpijskih igrah, tako še nikoli nisem bil v Sarajevu. Zdaj imam končno lepo priložnost." Naj omenimo, da je bil Finec del olimpijske smetane osem let pozneje v Albertvillu, kjer je bil četrti najučinkovitejši mož olimpijskih iger, zbral je enako število točk kot njegov soigralec, legendarni Teemu Selänne, ki letos potuje na šesti olimpijski turnir.

A ostanimo pri ligi EBEL, v kateri so bili Beljačani v tej sezoni trikrat uspešnejši od Olimpije. Dvakrat so visoko slavili (8:0, 7:1), na novega leta dan pa so zeleno-bele strli šele v zadnjem delu, zato se nekdanji trener ljubljanskega kluba zaveda, da tudi v Sarajevu ne bo lahko: "Igramo proti ekipi, ki je v zadnjem času igrala na zelo visoki ravni. Pripravljeni smo na pravičen boj, v katerega bomo krenili odločno že od samega začetka."

Med Olimpijo in Korošci od nekdaj zdrava tekmovalnost

Finskemu trenerju bo nasproti stal 12 let mlajši Ivo Jan, ki je hokejsko akcijo leta 1984 kot osemletni deček spremljal po televiziji. Ljubljančan, ki v Sarajevu ne bo mogel računati na poškodovana Judda Blackwaterja in Igorja Cvetka ter kaznovanega Nicka Rossa, si želi, da fantje pred odločilnim delom sezone prikažejo kakovostne igre: "Vedno je lepo igrati na novem terenu, saj doživiš novo izkušnjo. Pričakujem težko tekmo, med nami in koroškimi ekipami je namreč že od nekdaj zdrava tekmovalnost. Drugi del želimo začeti spodbudno in dobro popotnico bi nam lahko dale dobre zadnje igre, ki so pred nami. Glede na to, kako je potekala sezona, od nas nihče ni pričakoval prav veliko. A verjamem, da bodo fantje dali vse od sebe. Dokazali smo že, da lahko premagamo prav vsako ekipo v ligi, seveda pa lahko prav proti vsaki ekipi tudi izgubimo."

Po tekmi proti Beljaku bodo hokejisti Olimpije redni del končali z nedeljsko tekmo proti Celovcu.

Ne spreglejte