Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 11. 2012,
15.42

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 23. 11. 2012, 15.42

8 let, 3 mesece

Da se jim ne pripeti zaključek zadnje tekme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti kranjskega Triglava v soboto gostijo vodilno ekipo lige INL Zell am See. Napadalec Tadej Čimžar pred tekmo opozarja na koncentracijo, ki mora ''zdržati'' do zadnjega piska sirene.

Triglavane konec tedna čaka nov hokejski preizkus v mednarodni ligi INL. Prejšnji teden so v domači dvorani v Kranju gostili Bregenzerwald in po kazenskih strelih zabeležili zmago. Točki sta tu, a lahko bi bile tri, saj so gostje v zadnjih dveh minutah z dvema hitrima goloma izsilili podaljšek. ''Prejšnji teden je bila igra kar zadovoljiva. S celotnim potekom vse do zadnjih dveh minut smo zadovoljni. Finiš tekme pa je bil katastrofalen, tako da so nam tri točke ušle iz rok, a smo na koncu po loteriji le prišli do dveh točk,'' se tekme s predarlškimi ''tigri'' spominja napadalec Tadej Čimžar.

V Kranj prihaja vodilno moštvo. ''Severni medvedi'' popuščajo?

V soboto bodo palice spet prekrižali pred domačim občinstvom. Njihov nasprotnik bo Zell am See, vodilno moštvo lige INL. In na kaj morajo biti ''Kranjčani'' še posebej pozorni? Pomembno vlogo bo zagotovo igrala zbranost skozi celotno tekmo, ki jim je je na prejšnji tekmi v zadnjih minutah nekoliko zmanjkalo. ''Na zadnji tekmi nam je na koncu vsekakor padla koncentracija. Koncentracija pa pade zaradi utrujenosti, zato se moramo v tem segmentu močno popraviti,'' o pomembnih elementih sobotne tekme razmišlja kranjski ''orel'' Čimžar in dodaja: ''Že ves teden delamo na disciplini in 'power-playu', saj moramo izboljšati tudi učinkovitost igre z igralcem več. Tako da računamo na ti dve vrlini, da nam bosta v soboto pomagali.''

Sobotnim nasprotnikom Triglavanov zellškim ''severnim medvedom'', ki so v prvih sedmih krogih le enkrat izgubili in s slovaško-češko navezo Igor Rataj – Petr Vala dokazali, da so najmočnejše orožje v ligi, v zadnjih dveh tednih ne gre najbolje. Njihov izkupiček treh krogov sta dva visoka poraza s 6:1 in zmaga. ''Težko komentiram, ker sploh ne vem, kako se je to zgodilo, da so izgubili s tako visokim rezultatom,'' o slabših predstavah Zell am Seeja pove dvajsetletni napadalec kranjskega kluba in pristavi: ''Naši dve tekmi proti njim, sta bili vedno napeti. Na obeh je šlo 'na tesno', tako da tudi za soboto pričakujem napeto tekmo. Mi bomo šli v vsakem primeru na polno.'' Prednosti ''Kranjčanov'' bosta spet domača dvorana in ledena ploskev, ki je nekoliko krajša od avstrijskih, s čimer se strinja tudi Tadej Čimžar: ''Res je, naš plus je ledena ploskev, ker je manjša in nepredvidljiva, kar bi jih znalo zmesti.'' Plus kranjskih orlov pa je prav gotovo tudi podatek, da v ekipi ni večjih poškodb in da se v moštvo vrača Anže Markovič.

Ne spreglejte