Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 2. 2013,
20.27

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 13. 2. 2013, 20.27

8 let, 3 mesece

Chris D'Alvise našel recept za Innsbruck

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Hokejistom Olimpije je tekmovalni premor očitno dobro del, saj so našli recept za ''morske pse'' iz Innsbrucka, proti katerim so izgubili na zadnjih treh srečanjih. ''Zmaji'' so slavili s 5:3.

Po reprezentančnem premoru, med katerim je slovenska hokejska reprezentanca spisala olimpijske sanje, so Tivoli obiskali za Olimpijo sila neugodni tekmeci iz Innsbrucka. ''Zmaji'' so na zadnjih treh medsebojnih srečanjih namreč vselej klonili, zadnjič so jim premoč morali priznati konec januarja, ko so Innsbruck zapuščali sklonjenih glav. Tudi tokrat četi Bojana Zajca v obrambi ni mogel pomagati poškodovani Patrick Coulombe, tudi gostje so imeli zdesetkano ekipo, saj so v Ljubljano pripotovali le s tremi peterkami. To jih ni zaustavilo v drugi minuti, ko se je pred Jerryjem Kuhnom sam znašel Alexander Höller, a je ljubljanski čuvaj mreže dobro posredoval. V šesti minuti so imeli ''zmaji'' prvič igralca več, na kazensko klop je moral Florian Pedevilla, a 'power-playa' niso izkoristili, še najbolj konkretno je zapretil Aleš Mušič, a ploščica ni končala v mreži. Le štiri sekunde po izteku kazni pa je Andrej Hebar s strelom med nogama matiral Patricka Machreicha in poskrbel za prvi zadetek na tekmi. Ta je Olimpiji dal krila, saj so domači še naprej napadali, kar se jim je obrestovalo že 70 sekund zatem, ko je Chris D`Alvise z natančnim strelom pod prečko zvišal vodstvo na +2. Kaj hitro za drugim zadetkom je imel priložnost za še višje vodstvo še Brock McBride, a je bil Machreich na mestu. So pa gostje dobro izkoristili eno bolj redkih nevarnih priložnosti v 18. minuti, ko je Kuhna premagal Patrick Mössmer. A rezultat na semaforju se je spremenil že čez dobri dve minuti, ko je Žiga Pance s slalomom postavil izid tretjine.

Razpoloženi D`Alvise drugič v polno

Gostje so v drugo tretjino krenili odločeni, da znižajo zaostanek, a je poskus Bryana McGregorja Kuhn zaustavil. Je pa bil na drugi strani, kot v prvi tretjini, strelsko razpoložen Andrej Hebar, a mu ploščice ni uspelo še enkrat spraviti v gol. Kmalu za tem je obrambi gostov ušel Žiga Pance, ki pa solo prodora ni izkoristil, se je pa ploščica odbila do Hebarja, ki je streljal čez gol. V 30. minuti so Ljubljančani le uspeli pospraviti ploščico za hrbet Machreicha. Damjan Dervarič je sprožil z modre črte močan strel, ki je zletel mimo gola, do ploščka pa je za golom pridrsal Chris D`Alvise in poskrbel za 4:1. Poskušali so tudi gostje, ki so imeli nekaj priložnosti, še najbolj vroče je bilo spet ob strelu McGregorja, ki je v letošnji sezoni že potopil Olimpijo, a je čuvaj domače mreže še enkrat več preprečil znižanje rezultata. Mu pa to ni uspelo v 33. minuti, ko se je Aaron Fox znašel sam pred Kuhnom in hokejiste s Tirolske na drugi odmor popeljal z dvema zadetkoma zaostanka.

''Hat-trick'' D`Alvisa za konec negativnega niza z Innsbruckom

Zadnja tretjina je postregla s hitrim poskusom Antonina Manaviana, a je 26-letni Američan med vratnicama Olimpije dobro posredoval, izkazal se je tudi ob strelu strelca prvega zadetka za Innsbruck Mössmerja. Poskušali so tudi Ljubljančani, ki jim je v 52. minuti še petič uspelo zatresti mrežo Innsbrucka. Ob igri z igralcem več je Brock McBride z leve lepo podal na desno do Chrisa D`Alvisa, ki je še tretjič premagal Machreicha. Gostje so se podali v boj na znižanje izida, nevaren je bil spet McGregor, a mu še enkrat več ni uspelo. Je pa uspelo v 58. minuti na 5:3 znižati Alexandru Höllerju. Gostje so dobro minuto pred koncem poskušali še brez vratarja, a vsi pokusi, da bi še četrtič zapored ugnali Olimpijo, so se izjalovili. Ljubljančani so tako naredili velik korak h končnici, saj ostajajo na mestih, ki prinašata tako želeni vstopnici.

Ne spreglejte