Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 4. 2015,
8.17

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 19. 4. 2015, 8.17

8 let, 3 mesece

Brez njih ne znajo iti na svetovno prvenstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Pred slovensko izbrano vrsto je še zadnja domača pripravljalna tekma pred SP na Češkem. Risi bodo palice ob 18. uri v Tivoliju prekrižali z Avstrijci.

Četa Matjaža Kopitarja se je po slabih dveh tednih skupnih priprav z Jesenic preselila v Ljubljano, kjer bo ostala do odhoda v Ostravo. V slovenski prestolnici bodo risi odigrali še zadnjo pripravljalno tekmo na domačih tleh pred svetovnim prvenstvom. Nasprotnik bodo Avstrijci, s katerimi se Slovenci redno srečujejo, praviloma kar večkrat letno. "Brez njih očitno skorajda ne znamo oditi na svetovno prvenstvo," je nepregledno množico sosedskih dvobojev komentiral izkušeni ris Marcel Rodman.

Naši hokejisti so severne sosede na zadnjih petih tekmah štirikrat premagali – v Sočiju so jih februarja lani izločili v kvalifikacijah za nastop v četrtfinalu olimpijskih iger v Sočiju, aprila sta sledili zmaga na prijateljski tekmi in zmaga na svetovnem prvenstvu divizije I, skupine A v Gojangu, novembra pa so jih premagali še na turnirju evropskega izziva v Ljubljani –, a na zadnjem medsebojnem srečanju so slavili Avstrijci. Februarja so na turnirju na Dunaju s 4:2 končali zmagoviti slovenski niz.

Tokrat se bosta reprezentanci, ki se pripravljata na majsko svetovno prvenstvo, spet udarili v Tivoliju. Slovenska izbrana vrsta je vse štiri pripravljalne preizkuse končala z zmago – premagala je Hrvate (5:2), Madžare (4:2) in dvakrat Japonce (4:0, 4:1) –, Avstrijci pa so oba pripravljalna obračuna z Madžari izgubili (2:4, 2:3).

Slovenski selektor je po sredini zmagi nad Japonsko dejal, da so njegovi varovanci preveč komplicirali, razloge pa iskal v utrujenosti (ob vseh treningih so v osmih dneh odigrali štiri tekme) in mešanju peterk, saj sta se ekipi takrat pridružila dva močna člena Jan Muršak in Robert Sabolič. Na Anžeta Kopitarja še čakajo.

Kako se bodo risi odrezali proti sosedom, bo znano okoli 20. ure, obračun v Tivoliju se bo začel ob 18. uri.

Po tekmi z Avstrijo Slovence čaka še generalke pred SP, ki jo bodo 29. aprila opravili v Berlinu, medtem ko bodo naši sosedi palice doma prekrižali še z Američani in Kanadčani.

Ne spreglejte