Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 4. 2008,
13.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 6. 4. 2008, 13.20

8 let

Bradley: V Ljubljani bo druga zgodba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti jeseniškega Acronija so tudi v drugi tekmi finala državnega prvenstva visoko ugnali ZM Olimpijo, ki se ji že močno pozna utrujenost. Nihče pa ne dvomi, da bo v Ljubljani drugače.

Dejan Varl, kapetan Jesenic: "Bila je podobna tekma kot v petek, lepo izenačena, nato pa se je že videlo, da bodo Olimpiji pošle moči. Res, da so imeli že peto tekmo v petih dneh, ali nekaj takega, zato smo vedeli, da moramo tempo dvigniti in jih bomo strli. V drugi tretjini smo tako dosegli tiste gole. Upam, da bomo tudi na tretji tekmi nadaljevali v takšnem tempu, saj je sigurno pri Olimpiji prisotna velika utrujenost."

Miha Rebolj, branilec Jesenic: "Trener je nekoliko premešal petorke, sedaj vse tri igrajo 'power play'. To veliko pomeni za samozavest, saj se vsi zavedamo, da bomo enkrat prišli na 'power play' in se zato toliko bolj trudimo. Ta element smo veliko uigravali v času ko smo bili prosti in to se sedaj pozna. Tekmo smo odločili že v drugi tretjini, igrali smo disciplinirano in upam, da bomo tako tudi nadaljevali. Sedaj nas čaka prost dan, nato trening in pot v Ljubljano, kamor odhajamo po tretjo zmago. Računam, da bomo v torek odigrali podobno tekmo kot danes."

Doug Bradley, trener Jesenic: "Zelo smo zadovoljni z dvema zmagama na domačem ledu, sedaj pa nas čaka pot v Ljubljano kjer bo zgodba popolnoma drugačna. Izboljšali smo nekaj osnovnih konceptov v igri. Igralcem sem poskušal dopovedati naj v 'power playu' izkoristijo priložnosti, ki jim jih ponudi tekmečeva obramba. Olimpija ima izjemno dobro moštvo, a so izmučeni. So le ljudje in surov ritem je pustil posledice. Verjamem, da bomo pri Ljubljančanih videli veliko razliko po dveh dneh počitka, zato ničesar ne jemljemo za dano. So zelo dobra ekipa z odličnim trenerjem, zato se moramo pripraviti na trdo borbo. Odsotnost Westlunda v vratih Olimpije je pač dejstvo, a je tudi Mohorič odličen vratar. Veliko smo streljali na njegov gol in nekateri streli so pač končali v mreži. Tudi če bi bil v vratih Dominik Hašek, najbrž ne bi mogel ustaviti vseh."

Mike Posma, trener Olimpije: "V končnici igramo že od četrtega januarja in na prav vsaki tekmi smo se trudili za zmago. Želel bi si, da bi vseskozi zmagovali, a trenutno pač v finalni seriji zaostajamo z 2:0. V torek nameravamo prikazati še eno borbeno predstavo. Zelo prav nam bosta prišla dva dneva za oddih, saj smo odigrali štiri tekme v štirih dneh. Običajno imamo po vsaki tekmi dan odmora, nas pa že v ponedeljek čakajo priprave na tretjo tekmo proti Jesenicam. Do takrat pa me čaka še analiza vsega kar se je dogajalo na Jesenicah."

Žiga Pavlin, branilec Olimpije: "Upam, da bomo v Ljubljani pokazali drugačen obraz kot tu na Jesenicah. Nadejam se, da bomo le stopili skupaj, zaigrali bolje v obrambi in pomagali 'Mohotu', ki je v golu izvrsten. Imeli smo štiri tekme v štirih dneh, zato nam bo dan za regeneracijo prišel zelo prav."

Nik Zupančič, napadalec Olimpije: "Nekoliko nam je padla koncentracija, predvsem v zaključkih naših akcij. Če bi mi prišli v vodstvo, nam bi bilo veliko lažje igrati, tako pa smo na obeh tekmah ves čas lovili zaostanek. Težiti moramo temu, da ohranimo našo mrežo nedotaknjeno in zabiti več golov, saj nam bo le to prineslo uspeh. V tej kratki pavzi moramo očistiti glave in se tretje tekme lotiti s pozitivno energijo."

Ne spreglejte