Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 10. 2014,
21.46

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 23. 10. 2014, 21.46

8 let, 3 mesece

Bolzano ostaja nerešljiva uganka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti Olimpije nadaljujejo negativno serijo. Presenečenje proti Bolzanu ni uspelo. Proti aktualnemu prvaku so klonili s tesnih 1:2, kar je že 11. (peti zaporedni) poraz na 13. obračunih sezone.

Ljubljančani, pogrešali so Miho Pesjaka, Igorja Cvetka in Ivana Šijana, so v tekmo krenili s popotnico štirih porazov, Bolzano pa z dvema tesnima porazoma v žepu. Redki privrženci zeleno-belih, ki kljub skromni sezoni še ostajajo na tivolskih tribunah, so lahko prvič na domačem ledu v sezoni pozdravili zadnji okrepitvi Olimpije – starega znanca zelenega tabora Andreja Hebarja in Toma Zanoškega.

Med vratnici zmajev se je po tekmi v Gradcu vrnil Andy Chiodo in pod pritiskom gostov prvič klonil že v šesti minuti. Kanadčan je prvi strel z bližine še ubranil, a ob odbitku, ki ga je odlično izkoristil osamljeni Paul Zanette, je bil nemočen. In ko Olimpija prva prejme zadetek, to letos ne pomeni nič dobrega. Bolzano je bil še naprej veliko bolj domiseln in nevaren, ko je v osmi minuti zaigral še z igralcem več, je bil Chiodo na resnem preizkusu, a je odbil vse napade. Priložnost, da zapreti z igralcem več, se je sredi tretjine ponudila tudi Olimpiji, a se je ta držala skromnega odstotka izkoriščenosti power-playa in sprožila le nekaj slepih nabojev.

Slab začetek, dober konec tretjine

Drugi del se za domače ne bi mogel začeti slabše. Južnotirolci so po dobljenem sodniškem metu že v 13 sekundi nadaljevanja prek Marca Insama ušli na +2. In kaj kmalu bi lahko še na več, saj so imeli dvakrat zapored igralca več, a se je Olimpija uspela ubraniti – Zanoški je ob igralcu manj celo pobegnil obrambi Bolzana, a na žalost gostiteljev akcije ni uspel zaključiti z zadetkom. Na tega so v 30. minuti, ko je imela Olimpija kar dve minuti dva igralca več, upravičeno upali gledalci, a so videli le prečko Marvina Degona in nekaj zgrešenih strelov. In ko se je že zdelo, da poti do mreže Jaroslava Hübla do konca tretjine ne bodo našli, je Tom Zanoški dokazal, da je še kako pomembna dodana vrednost zmajev (na dveh tekmah zadetek in tri podaje). Hrvaški Kanadčan je po strelu Bishopa prišel do odbitega ploščka in ga s strelom pod prečko pospravil v gol.

Boj brez uspeha

V najbolj živahni tretjini je Olimpija prikazala veliko požrtvovalnosti in želje, a se ji želja, da bi izenačila, ni uresničila. Zmaji so ob koncu tretjine po polminutnem odmoru Fabiana Dahlema, ki bo verjetno spet obžaloval porazen izkoristek igre z igralcem več, poskušali tudi brez vratarja, a so lisjaki dobro blokirali domače strele in se ubranili pred podaljškom ter morebitnimi kazenskimi streli.

Bolzano - Olimpija ga ni še nikoli premagala - je v Ljubljani dobil, kar je želel, dve točki in ohranitev stika z najboljšo šesterico, zeleno-beli, ki so še enkrat več dočakali stoječe ovacije navijačev, pa ostajajo prikovani na dno. Nova tekma jih čaka v nedeljo, ko bodo gostovali v Znojmu.

Ne spreglejte