Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 12. 2012,
20.28

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 4. 12. 2012, 20.28

8 let, 3 mesece

Anže Kopitar tudi v Franciji med ''risi''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Slovensko hokejsko reprezentanco med 13. in 15. decembrom v francoskem Lyonu čaka EIHC turnir, na katerem se bodo pomerili s Francozi, Latvijci in Danci. Med ''risi'' bo ponovno Anže Kopitar.

Na novembrskem turnirju v Ljubljani, ki so ga slovenski hokejisti prepričljivo dobili, saj so premagali tako Italijane, Francoze kot tudi Avstrijce, izbrano vrsto Matjaža Kopitarja čaka nova preizkušnja. Tokrat se podajajo v Lyon, kjer bodo med 13. in 15. decembrom palice prekrižali z domačini, Latvijci in Danci, s katerimi se bodo srečali tudi na februarskih olimpijskih kvalifikacijah. V Franciji bo ekipa nekoliko pomlajena in spremenjena od tiste, ki smo jo pred slabim mesecem lahko spremljali pod Rožnikom, saj nekatere lige (avstrijska EBEL, nemška DEL) med turnirjem ne bodo prekinile tekmovalnega ritma. Za reprezentanco bo spet nastopil NHL-ovec Anže Kopitar, ki brani barve švedskega drugoligaša Mora IK, med ''rise'' pa se vrača francoska falanga: Andrej Tavželj, Maks Selan, Luka Bašič, Matic Kralj, Jakob Milovanovič in Boštjan Goličič, med tem ko soigralca slednjih dveh Mitje Šivica, ki v Brianconu kaže odlične predstave (na 18 tekmah 26 točk), ni na seznamu potnikov v Lyon. Med vratnicama bodo stali Gašper Krošelj, Matija Pintarič in mladi vratar HD Mladi Jesenice Jure Pavlič.

Priložnost na decembrskem turnirju bodo dobili še nekateri igralci, ki igrajo v novoustanovljeni ligi INL, in sicer bodo nastopili Črt Snoj (HK Slavija), Jan Berčič in Anže Kuralt (HK Triglav), Aleksandar Magovac (EK Zell am See), Jure Dolinšek (Feldkirch).

Ne spreglejte