Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 6. 2016,
12.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Los Angeles Kings hokej Tomaž Razingar Anže Kopitar Anže Kopitar Nik Zupančič Marcel Rodman liga NHL

Petek, 17. 6. 2016, 12.40

6 let, 6 mesecev

Anketa o novem kapetanu Los Angeles Kings

Slovenski selektor o veliki časti Kopitarju: Dokaz, kako velik igralec in človek je #anketa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Anže Kopitar | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

"Bil je srce te ekipe tudi, ko ni bil kapetan. Črko C si vsekakor zasluži. Mi, ki ga poznamo, bi mu jo dali že pred osmimi leti. To je dokaz, da ga imajo radi in da ga izjemno spoštujejo," o dodelitvi kapetanske vloge Anžetu Kopitarju pravi Marcel Rodman.

Slovenski hokejski mojster Anže Kopitar je v četrtek postal 14. kapetan Los Angeles Kings v zgodovini franšize. Kapetansko črko je prevzel od zdaj že nekdanjega kapetana in prijatelja Dustina Browna, ki jo je na prsih nosil od leta 2008. Kopitar je ob tem dejal, da je pripravljen na izziv ter odgovornost in izrazil prepričanje, da se odnos med njima z Brownom ne bo spremenil.

Ob prevzemu kapetanske vloge smo tri sogovornike povprašali, kaj pravzaprav kapetanska črka v najkakovostnejši hokejski ligi na svetu pomeni, kakšno odgovornost prinaša in ali bi lahko vplivala na odnos med novim in starim kapetanom.

Nik Zupančič, selektor slovenske reprezentance:

"Igralcem, kot je Anže, takšna odgovornost ustreza. Je tipičen igralec, ki daje zgled z igro, ni človek, ki bo tulil po slačilnici," o novem kapetanu Kraljev pravi Nik Zupančič. | Foto: Vid Ponikvar "Igralcem, kot je Anže, takšna odgovornost ustreza. Je tipičen igralec, ki daje zgled z igro, ni človek, ki bo tulil po slačilnici," o novem kapetanu Kraljev pravi Nik Zupančič. Foto: Vid Ponikvar

"V ligi NHL ni tako kot pri nas. Tam na kapetansko vlogo res nekaj dajo. Ne more biti kar vsak kapetan. On si je to zaslužil s svojim obnašanjem, igro. Že nekaj časa je bil asistent, ampak biti kapetan v NHL ekipi, pa da ne prihajaš iz Kanade, Amerike ali večjih držav, je velika stvar. Je pokazatelj, kako mu zaupajo, kako velik igralec in ne nazadnje človek je. To so stvari, vredne velikega spoštovanja. Odnos do kapetana je tam zelo spoštljiv. Ne spoštuje ga le njegova ekipa, pač pa tudi okolica in nasprotniki.

Mislim, da igralcem, kot je Anže, takšna odgovornost ustreza. Oni imajo radi odgovornost, iz tega se tudi "napajajo". Je pa tipičen igralec, ki daje zgled z igro, ni človek, ki bo tulil po slačilnici. Podobno mišljenje imam tudi za Jana Urbasa in Jana Muršaka.

Mislim, da to ne bo vplivalo na odnos med Kopitarjem in Brownom. Sicer Browna ne poznam, a mislim, da ni tak ego, da bi lahko vplivalo. Če si kapetan in imaš dve slabši sezoni, se lahko hitro znajdeš v nerodnem položaju. Morda ga bo to celo malo razbremenilo. Vsekakor pa ni "fajn", ko ti nekaj takega vzamejo. Če to sprejmeš kot razbremenitev, ti lahko celo pomaga pri igri."

 

Tomaž Razingar, nekdanji hokejist:

"Deset let je najboljši član Los Angelesa. Je motor ekipe, tako da si je kapetansko vlogo zagotovo več kot zaslužil. Res lepo," je nad novo vlogo prijatelja navdušen nekdanji kapetan slovenske reprezentance. | Foto: Vid Ponikvar "Deset let je najboljši član Los Angelesa. Je motor ekipe, tako da si je kapetansko vlogo zagotovo več kot zaslužil. Res lepo," je nad novo vlogo prijatelja navdušen nekdanji kapetan slovenske reprezentance. Foto: Vid Ponikvar

"Več kot zasluženo. Deset let je najboljši član Los Angelesa. Je motor ekipe, tako da si je kapetansko vlogo zagotovo več kot zaslužil. Črka C v ligi NHL pomeni ogromno. Da bo Anže vodja dvakratnih prvakov je res super. Mislim, da ne bo imel nobenih težav pri vodenju ekipe. To je že pokazal. To si zasluži. Res lepo.

Morda je res nekoliko neprijetno za Browna, da so mu vzeli kapetansko črko, a mislim, da to ne bo negativno vplivalo na njun odnos. Ti fantje so zreli in na takšni ravni, da dobro vedo, za kaj se gre. To je ekipa, ki je bila v zadnjih štirih, petih letih dvakrat zmagovalec lige NHL, dvakrat je osvojila Stanleyjev pokal in verjamem, da bodo naredili vse, da bodo še naprej uspešni. Mislim, da zelo dobro sodelujejo. Morda se bo celo zgodilo, da se bo Brown malo pobral. Je pa Anže zasluženo dobil to vlogo, saj je, kot sem že rekel, skoraj deset let vodja ekipe."

 

Marcel Rodman, hokejist:

"V mojih očeh je edino pravilno, da so vlogo zaupali njemu. To je zanj le še ena morda malo večja nagrada, dokaz, da ga imajo radi, da bi ga radi še dolgo imeli v svoji ekipi in da ga spoštujejo," je Hrušičanove nove "zadolžitve" vesel Marcel Rodman. | Foto: Vid Ponikvar "V mojih očeh je edino pravilno, da so vlogo zaupali njemu. To je zanj le še ena morda malo večja nagrada, dokaz, da ga imajo radi, da bi ga radi še dolgo imeli v svoji ekipi in da ga spoštujejo," je Hrušičanove nove "zadolžitve" vesel Marcel Rodman. Foto: Vid Ponikvar

"Že pred osmimi leti so izbirali kapetana in izbrali Browna. Mi, ki Anžeta poznamo, smo že takrat govorili, da bi moral postati kapetan in smo bili kar nekoliko razočarani. To si zasluži že zaradi svoje osebnosti. Je športnik s pravim pristopom, s katerim je dokazal, da je lahko v taki ekipi kapetan. Ne govorimo o vaški ligi, pač pa o ligi NHL, kjer so za kapetana vedno visoki standardi.

V mojih očeh je edino pravilno, da so vlogo zaupali njemu. To je zanj le še ena morda malo večja nagrada, priznanje za to, da je, kar je. Je dokaz, da ga imajo radi, da bi ga radi še dolgo imeli v svoji ekipi in da ga spoštujejo. Že devet sezon zapored je bil prvi strelec ekipe, bil je srce te ekipe tudi, ko še ni bil kapetan. Črko si vsekakor zasluži. Z njo bo prišlo malo dodane odgovornosti, a minimalno, saj je že prej s svojo igro vodil ekipo.

Kako bo to vplivalo na Browna, je odvisno od njegovega značaja, koliko si bo gnal k srcu. Treba je vedeti, da mu črke ni vzel Anže, ampak drugi. Mislim, da ne bo nobene zamere, tudi ne bi bilo profesionalno. Je pa dejstvo, da Brown zadnji dve sezoni ni bil na tako visoki igralski ravni. Mislim, da je to pozitivna sprememba. Ekipa se je za menjavo odločila, ker je ugotovila, da nekaj manjka. Njen namen je pomagati celotni ekipi in s tem tudi vsem posameznikom. Na ta način so morda tudi nekoliko razbremenili Browna, da se bo lahko bolj osredotočil na igro, ekipa pa se bo poskušala malo pobrati."

Ne spreglejte