Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 5. 2015,
19.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga NHL končnica Washington Capitals Calgary Flames Anaheim Ducks

Petek, 8. 5. 2015, 19.09

8 let

Anaheim ima zaključni plošček za konferenčni finale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po zmagi na gostovanju pri Calgaryju v hokejski ligi NHL je Anaheim le še korak od napredovanja. NY Rangers so po podaljšku znižali zaostanek za Washingtonom

New York je potreboval več kot 58 minut, da je premagal vratarja Washingtona Bradena Holtbyja (41 obramb). Gostje iz ameriške prestolnice so v 11. minuti zadnje tretjine povedli z 1:0, prvi zadetek na tekmi je dosegel Curtis Glencross, ki je premagal Henrika Lundqvista (28 obramb). Nato je v predzadnji minuti rednega dela izenačil Chris Kreider. Podal je Derek Stepan, ki je bil asistent tudi pri zadnjem zadetku dvoboja. Tega je v deseti minuti podaljška zabil kapetan domačih Ryan McDonagh.

"Na zadnjih tekmah mi ni šlo, vendar nisem obupal, trudil sem se, da bi kar največ prispeval za uspeh moštva. To je imelo danes izjemen ekipni duh, zato smo bili ves čas prepričani, da bomo našli pot ploščku v mrežo," je dejal McDonagh. Na prvih devetih tekmah letošnje končnice je dosegel le en zadetek.

Igralci Anaheima so si priigrali zaključno žogico za preboj v finale zahodne konference, kjer niso igrali vse od leta 2007, ko so tudi osvojili Stanleyjev pokal. V prvi tretjini so padli trije zadetki, prek Jakoba Silfverberga so povedli gostje, nato pa sta Sean Monahan in Micheal Ferland poskrbela za vodstvo domačih. Z edinim zadetkom v drugem delu je izenačil Andrew Cogliano, ob številčni premoči pa je po podaji Silfverberga, ki je bil razglašen za igralca tekme, Anaheim v vodstvo povedel Matt Beleskey. Patrick Maroon je zadel prazno mrežo 36 sekund pred koncem. Frederik Andersen (25 obramb) je zaustavil vseh osem strelov v zadnjem delu, tudi dva v obdobju 56 sekund, v katerem so imeli tekmeci dva igralca več na ledu. Rački si lahko nadaljevanje končnice zagotovijo že na peti tekmi, ki jo bodo igrali doma.

Ne spreglejte