Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 10. 2011,
20.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 1. 10. 2011, 20.25

7 let, 12 mesecev

A. Mušič: Igramo eden za drugega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
''Zmaji'' nadaljujejo z odličnimi predstavami, te so jih popeljale na vrh lestvice EBEL, tam pa si igralci želijo ostati tudi v prihodnje, zato za njih v nedeljo proti Dunaju šteje le zmaga.

V petek so oslabljeni Ljubljančani, trener Hannu Järvenpää je lahko računal le na pet branilcev, gostovali v Zagrebu pri Medveščaku, ki doslej ni bil ravno priljubljen tekmec. Olimpija je v trinajstih dosedanjih medsebojnih obračunih v EBEL šele tretjič okusila slast zmage. Za zmago je bila tokrat najbolj zaslužena prva peterka, ki je zabila vse tri zadetke. Pri vseh zadetkih je sodeloval Aleš Mušič, ki je dvakrat zadel v polno in enkrat podal, dve podaji pa sta zbrala Damjan Dervarič in John Hughes.

''Za enkrat nam gre zares dobro. V Zagreb smo šli po zmago in do nje tudi prišli. Znova pa smo imeli padce v igri, tu mislim na izključitve, ki jih je bilo preveč. Še posebej v zadnji tretjini, ko smo imeli kar tri zaporedne izključitve. Vseeno nam je uspešno uspelo zaustaviti vse napade nasprotnika, v podaljšku pa smo imeli sami priložnost, ob dveh igralcih več na ledu smo jo tudi izkoristili in domov odpeljali obe točki,'' je po tekmi dejal Mušič.

Dobiva več igralnega časa

Prav 29-letnemu napadalcu, ki je pred nekaj več kot mesecem dni dobil svojega prvorojenca, gre letos odlično od rok. Na sedmih tekmah je zbral že osem točk in če bo tako nadaljeval tudi v prihodnje, potem lahko računa na najuspešnejšo sezono. Doslej je bil najbolj učinkovit v sezoni 2009/10, ko je na 47 tekmah dosegel 23 točk.

''Morda se razlog za doseženo število točk skriva v tem, da dobivam več igralnega časa. Pozna se, ali igraš v prvi peterki ali pa v tretji. Sedaj sem več časa na ledu, je pa tudi res, da smo se z Hughesom in Taylorjem dobro ujeli. Celotna peterka oziroma vsi v ekipi igramo eden za drugega, rezultat tega pa so zmage,'' je otrok Olimpije iskal vzroke za dober točkovni izkupiček.

Tudi na Dunaju težave s poškodbami

V nedeljo bo imel Mušič s soigralci novo priložnost, da se vpiše s statistiko. V Tivoli prihaja Dunaj, pri katerem imajo prav tako težave s poškodbami, vodstvo pa je pred dnevi zvabilo v garderobo kanadsko okrepitev. Na Dunaj se je preselil 29-letni napadalec Nathan Robinson, ki bo debitiral prav proti Olimpiji. Kot že omenjeno, imajo težave s poškodbami tudi pri Olimpiji, znova bodo manjkali Igor Cvetek, Domen Vedlin in Matej Hočevar, medtem ko po vsej verjetnosti ne bo niti Petra Šachla, najbližje vrnitvi pa je Scott Hotham. ''Dunaj bo v Ljubljano prišel le z enim namenom, želel si bo zmage. Mi moramo ponoviti predstave, ki jih kažemo, če nam bo to uspelo, sem prepričan, da bosta točki ostali doma,'' pred nedeljskim obračunom pravi napadalec, ki ima na hrbtu številko 16.

Ne spreglejte