Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 10. 2012,
8.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 24. 10. 2012, 8.42

8 let

72-sekundni lov na "morske pse" za drugo domačo zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Olimpije so na obračunu z Innsbruckom v 72 sekundah dosegli tri zadetke in si v sedmem poizkusu priigrali drugo domačo zmago. Razigral se je predvsem drugi napad, ki je dosegel tri gole.

"Lepo je zmagovati, predvsem pred domačim občinstvom. Letos nam doma ni šlo dobro od rok, zdaj pa povsem druga zgodba. Upam, da sledi le še pot navzgor," je prve misli po drugi domači zmagi strnil Aleš Mušič. A vse do 38. minute, ko so "zmaji" vodili s 3:2, se je zdelo, da bodo privrženci ljubljanskega moštva vse do zadnjega piska sirene spet spremljali tesno tekmo in trepetali za drugo domačo zmago hokejistov izpod Rožnika. Nato pa strelski pohod "zeleno-belih", ki je obrodil sadove. V zgolj minuti in 12 sekundah so trikrat pospravili pak v mrežo vratarja Patricka Macreicha in si še pred zadnjo tretjino zagotovili mirnejše nadaljevanje. "Vsekakor je bilo odločilno, da smo zadeli hitre tri zadetke, a smo kar dobro igrali skozi celotno tekmo, nenazadnje smo dali šest golov. Predvsem smo dobro odigrali v obrambni tretjini. Pred tekmo smo nenehno poudarjali, da moramo tam narediti čim manj napak, da moramo držati vsak svojega igralca. To nam je uspelo in zato smo tudi zmagali," je o učinkoviti ljubljanski igri po tekmi razmišljal 30-letnik.

Kapetan Mušič, ki je na obračunu z Innsbruckom vknjižil dve podaji, recept za zmago proti "morskim psom" vidi tudi v agresivnosti: "Zadnje čase igramo res veliko boje, kot smo na začetku sezone. Začeli smo igrati bolj agresivno, ne pomikamo se več toliko v srednjo tretjino in zato imamo več priložnosti."

Ko se odpre drugemu napadu ...

Na torkovem obračunu je blestela druga napadalna trojka v sestavi Mušič, Pance in Verlič, ki je dosegla polovico golov. Žigi Pancetu je padlo breme z ramen, ko je že prvi 'power play' v drugi minuti kronal z zadetkom in tako po slabem mesecu dni ponovno premagal nasprotnikovega vratarja. "Zmaga je dobrodošla, z njo smo potrdili zmago z Dunaja. Vseh 60 minut smo igrali dobro, le v drugi tretjini je bila morda kakšna napaka preveč, ampak potem smo prevzeli vajeti v svoje roke in prišli do treh zadetkov prednosti, ki smo jih uspeli zadržati do konca. Dobro smo čakali na napake nasprotnika in izkoriščali protinapade, iz katerih smo zelo nevarni. Tudi igra z igralcem več nam je stekla" je torkovo igro ocenil 23-letni napadalec. Čeprav je njegov napad dosegel največ golov, Žiga Pance zasluge pripisuje celotni ekipi: "Naša trojka je odigrala eno boljših tekem v tej sezoni, ampak ne glede na vse, moramo igrati vsi za enega, eden za vse. Moramo dokazati, da znamo igrati in upam, da to ni zgolj slučaj, ampak da nam bo šlo tako še naprej."

Novo priložnost za dokazovanje bodo "zmaji" imeli v nedeljo, 28. oktobra, ko jih bodo na gostovanju v Gradcu pričakali "panterji" z učinkovitim NHL-ovcem Vanekom na čelu. In prav gostovanja Ljubljančanom v letošnji sezoni najbolj ustrezajo, iz osmih so se namreč vrnili s štirimi zmagami, medtem ko so na sedmih domačih tekmah zmagali le dvakrat.

Ne spreglejte