Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 3. 2016,
18.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Vasilij Žbogar

Torek, 8. 3. 2016, 18.46

8 let

Žbogar se muči: Hitrost jadrnice po teh valovih ni najboljša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na evropskem prvenstvu razreda finn v Barceloni je Vasilij Žbogar v cilj prijadral na 22. in osmem mestu, po treh plovih je zdaj osmi.

Po krajšem čakanju je flota finnov v lahkem vetru odjadrala prvi današnji plov, v nadaljevanju se je veter še nekoliko okrepil, tako da so jadralci v vetru, ki je pihal s hitrostjo od 12 do 14 vozlov odjadrali še en plov. Vasilij Žbogar je danes v cilj prijadral kot 22. in osmi in je po treh odjadranih plovih po za zdaj neuradnih rezultatih napredoval na osmo mesto. Jan Orel pa je zabeležil 76. in 80. mesto je na skupnem 82. mestu.

Drugi tekmovalni dan evropskega prvenstva v razredu finn so organizatorji načrtovali tri regate, a pod streho jim je uspelo spraviti le dve. Vasilij Žbogar je v skupnem seštevku napredoval na 8. mesto.

"Še en zelo težak dan je za nami, veter je bil spet zelo nepredvidljiv in zato je večina jadralcev zelo nihala. Jaz sem se v obeh regatah držal kar dobro. V prvi sem nekaj mest zaradi taktičnih napak zgubil, v drugi pa sem jih dobil," je po končanih regatah povedal Izolan in dodal: "Do konca prvenstva je še zelo daleč in lahko se marsikaj zgodi. Hitrost jadrnice po teh valovih ni najboljša, tako da se malo mučim, poizkušam različne namestitve, različna jadra, ampak zdaj v dveh dneh še nisem uspel dobiti dobre hitrosti in to se tudi pozna. Je borba za vsako mesto, veliko je takih, ki lahko zmagajo, regate so zelo zanimive, dolge in zelo utrujajoče."

V vodstvu ostaja Hrvat Vujasinović, ki ima pred najbližjim zasledovalcem, Novozelandcem Juniorjem 8 točk prednosti, tretji je Madžar Berecz, ki za Hrvatom zaostaja za 18 točk. Žbogar na 8. mestu ima za vodilnim 36 točk zaostanka.

Po dveh dneh in treh odjadranih plovih je še vedno v vodstvu Hrvat Milan Vujasinović, na drugo mesto se je povzpel Novozelandec Josh Junior, tretji pa je Madžar Zsombor Berecz.

Do petka je pred jadralci še predvidenih sedem plovov, v soboto pa se bo najboljših deset jadralcev pomerilo v regati za medalje.

Ne spreglejte