Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 12. 2011,
17.38

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Vasilij Žbogar Gašper Vinčec

Ponedeljek, 5. 12. 2011, 17.38

5 let, 6 mesecev

Žbogar in Vinčec slabo začela SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na SP v jadranju najboljša slovenska jadralca nista najbolje začela. V razredu finn je med 72 jadralci Vasilij Žbogar po dveh regatah 18. (19 točk), Gašper Vinčec pa je 40. (40 točk).

Gašper Vinčec, ki je v Avstraliji na treningu že od prvih dni novembra, je v rumeni kvalifikacijski floti v ponedeljek doživel pravi polom in brodolom. V prvem jadranju je bil v zmerno močnem vetru z 10 do 14 vozli v cilju celo izven dvajseterice, v drugi regati, v kateri je bilo vetra več, do 18 vozlov, pa je bil šele 18. Za razliko od Koprčana, ki je z dvema slabima uvrstitvami že prvi dan teoretično skoraj zapravil možnosti za vrhunsko uvrstitev, se je njegov tekmec iz Izole Vasilij Žbogar solidno odrezal in je v modri kvalifikacijski floti na 18. mestu.

V razredu 470 sta Mitja Mikulin in Sebastian Prinčič po dveh regatah na 31. mestu (32 točk). V uvodni regati sta bila v eni izmed dveh flotnih skupin 28., v drugi pa sta se zavihtela na šesto mesto. Vesna Dekleva Paoli, Katarina Kerševan in Lena Koter so nadaljevale z drugim tekmovalnim dnevom v dvobojevanju. Prvi dan so v skupini A premagale Brazilke in izgubile z Rusinjami. V nedeljo so bile proste, danes pa so najprej izgubile s finsko posadko krmarke Silje Lehtinen (Lehtinenova je 9. na svetovni lestvici), nato tudi s prvo avstralsko posadko krmarke Nicky Souter (Souterjeva je 7. na svetovni lestvici).

Dan so Slovenke končale tesno zmago. Argentinsko trojico so v cilju ugnale za dve sekundi. Barakude tako po petih dvobojih s tremi porazi in dvema zmagama ostajajo v igri za napredovanje skozi kvalifikacijsko sito, saj jih čaka še devet dvobojev z vsaj na papirju lažjimi nasprotnicami. Skupno v skupini vodi Lehtinenova (10 točk). Med 80 posadkami razreda 470 vodita Finca Joonas in Niklas Lindgren (3 točke, 1., 2.). V razredu finn je po pričakovanju povedel veliki favorit Ben Ainslie iz Velike Britanije. Petkratni svetovni prvak in dvakratni olimpijski zmagovalec je obakrat zmagal (dve točki). Sledita Španec Rafael Trujillo (4) in Američan Zach Railey (7).

Ne spreglejte