Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 5. 2013,
6.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 5. 5. 2013, 6.53

8 let

Zavčev klubski kolega poskusil in pogorel, Kličko ostaja vladar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ukrajinec Vladimir Kličko je brez večjih težav ubranil pasove svetovnega prvaka težke kategorije po različicah WBA, WBO, IBF in IBO. Njegov izzivalec, Italijan Francesco Pianeta, je zdržal 6 rund.

Mlajši od ukrajinskih bratov Kličko, 37-letni Vladimir, je sinoči spet navdušil 20.000-glavo množico boksarskih navdušencev v mannheimski dvorani SAP in s tehničnim nokavtom prišel do svoje 60. poklicne zmage. Devet let mlajšega (28), 5 centimetrov nižjega (193) in 4 kilograme lažjega (109) tekmeca, ki prvaku nekaj težav povzročal zgolj s "kontragardom" – Italijan je namreč levičar -, je na tla s kirurškim desnim direktom prvič poslal v četrti rundi, v peti je ameriški sodnik Ernie Sharif Italijanu drugič odšteval, ko se je ta na tleh znašel po Kličkovem močnem levem krošeju, minuto pred koncem šeste runde pa je bilo italijanskega izziva konec. Kličko je uporabil obe že prej uspešni orožji, z desnim direktom prebil Italijanov "gard", z levim krošejem pa predčasno zaključil svoj 63. poklicni dvoboj. V statistiko je Vladimir Kličko vpisal že 51. nokavt.

"Francesco je pokazal pogum, za kar se mu lahko samo zahvalim. Mnogi imajo veliko za povedati, le malo pa si jih upa z menoj v ring. Francesco pa ni le prišel, ampak se je prišel boriti. Lahko je marsikomu za zgled. Z njim ni bilo lahko, sprožil je nekaj res močnih udarcev in če bi me s katerim od teh zadel, bi najbrž obležal jaz. A tokrat se mi je izšlo, uspešno sem izpolnil načrt, ki sem si ga zadal pred borbo," je "Dr. Steelhammer" (doktor Železno kladivo) po dvoboju pohvalil Pianeto, ki je sicer član magdeburškega kluba SES in torej kolega našega Dejana Zavca ter prav tako kot Ptujčan tudi varovanec trenerja Dirka Dzemskega. Pianeta, ki je po 28 zmagah doživel prvi poraz v profesionalni karieri, bo po Vladimirjevem mnenju nekoč postal svetovni prvak, a Kličko sam si že nekaj časa želi obračuna s še neporaženim (25 zmag, 17 nokavtov) Rusom Aleksandrom Povetkinom, ki se bo sicer 17. maja pomeril s prav tako še neporaženim (27, 13) 25-letnim Poljakom Andrzejem Wawrzykom.

Ne spreglejte