Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 2. 2011,
15.12

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 2. 2011, 15.12

7 let, 12 mesecev

Zavčev izzivalec je Američan Paul Delgado

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec, svetovni prvak velterske kategorije po verziji IBF, se bo 18. februarja v Stožicah spopadel s 34-letnim Američanom Paulom Delgadom.

Na Zelenortskih otokih rojeni Američan Delgado ima v statistiki 25 zmag, 9 porazov in en neodločen izzid. Štirikrat je zmagal z nokavtom, za Zavca pa pomeni nekakšen "vizum" za nadaljnje dvoboje v Združenih državah Amerike. "Ta dvoboj je zame izjemnega pomena. Delgado je vsekakor spoštovanja vreden nasprotnik, dvoboj z njim pa je tudi izjemna priložnost za mojo večjo prepoznavnost v ZDA," je s priprav v Nemčiji prek Skypa sporočil slovenski šampion Dejan Zavec.

"Priložnost, da se naslov vrne v ZDA"

Prek spleta se je iz ZDA v živo oglasil tudi Zavčev izzivalec Paul "The Truth" Delgado, za katerega je dvoboj za naslov svetovnega prvaka uresničenje otroških sanj.

"To je velikanska stvar, o tem sanjam že od 13. leta, dolgo smo se dogovarjali in se naposled dogovorili za dvoboj. na ta dvoboj se pripravljam praktično že celo življenje, še posebej intenzivno pa je bilo zame lansko leto. Razvil sem nekaj novih spretnosti in sem stoodstotno pripravljen. Veselim se priložnosti, da šampionski pas prinesem nazaj v ZDA," sporoča samozavestni Američan, prepričan, da s "sovražno" publiko ne bo imel težav: "Veselim se prihoda v Slovenijo in verjamem, da me bo vzljubilo tudi nekaj Zavčevih navijačev. Pokazati jim želim, kaj znam in vem, da bodo to znali ceniti."

Stožiško vzdušje odmevalo po svetu

"Takšne novinarske konference brez boksarjev najbrž svet še ni videl," je danes v Ljubljani razlagal Zavčev menedžer Ulf Steinforth in pojasnil: "Oba borca sta v zaključku priprav, oba se ukvarjata s sparingi in če si želimo videti 18. februarja zares vrhunski dvoboj, jima moramo pustiti mir, da se nanj ustrezno in v miru pripravita."

Steinforth in organizacijska ekipa si želi najmanj ponovitve lanskega spektakla, ko je Mr. Simpatikus v Stožicah porazil Poljaka Jackiewicza, takratnega vzdušja pa Nemci kar ne morejo pozabiti. "Nazadnje je bilo v Stožicah 13.000 navdušenih ljudi, ki so pripravili neverjetno vzdušje. Po tistem sem imel številne klice ljudi, ki si želijo biti del tega. Tisti dogodek je odmeval po svetu," se je smejalo Steinforthu, ki bo tudi tokrat v Ljubljano pripeljal nemško boksarsko princesko Christino Hammar ter svojega drugega varovanca iz Slovenije, Denisa Simčiča.

Ne spreglejte