Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 1. 2008,
14.59

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 10. 1. 2008, 14.59

8 let, 5 mesecev

Začeli so mu soditi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V Burgasu se je začelo sojenje bolgarskemu umetnostnemu drsalcu Maksimu Staviskiju, ki ga sumijo, da je avgusta lani v alkoholiziranem stanju povzročil prometno nesrečo s smrtnim izidom.

Dvakratni svetovni prvak, rojen v Rusiji, se brani s prostosti, če ga na sojenju, spoznajo za krivega, pa ga čaka kazen od treh do desetih let zapora.

Staviski je nesrečo povzročil v Burgasu, bolgarskem letoviškem mestu ob Črnem morju, ko se je s svojim Hummerjem zaletel v drugo vozilo. V nesreči je umrl 23-letni fant, 18-letna ženska pa je bila težko poškodovana in se je šele po štirih mesecih zbudila iz kome. Tamkajšnja policija je na mestu nesreče opravila preizkus vinjenosti, ki je pokazal, da je imel športnik v krvi dvakrat več alkohola, kot je dovoljeno.

Drsalca, ki je s svojo športno in življenjsko partnerico Albeno Denkovo na zadnjih dveh prvenstvih osvojil naslov svetovnega prvaka v plesnih parih, je na sodišču dočakala množica novinarjev. Nesreče ni hotel komentirati, dejal pa je, da si je največjo kazen že prislužil: "Živeti bom moral z bremenom, da je nekdo po moji krivdi umrl. Tega ne bom mogel izbrisati iz spomina."

Ne spreglejte