SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za začetek dva poraza sester Fabjan

3

termometer

Sestrska naveza Fabjan je prvi dan na letošnjem evropskem prvenstvu v Berlinu začela z dvema porazoma.

V prvem njunem sredinem dvoboj v skupini E, sta mladi 'suhokranjki' morali najprej priznati premoč, španski navezi. V popoldanskem delu pa sta se sestri pokazali v pravi luči, a tudi to ni bilo dovolj, da bi na kolena spravili favorizirani Švicarki.

Proti španski dvojici Baquerizo/Liliana jima je nekoliko moči zmanjkalo v končnici, saj sta se oba niza končala z rezultatom 21:17 v prid Špank. Po nekaj urnem premoru in času za razmislek sta Erika in Simona znova stopili na mivko, a tokrat jih je čakal še težji zalogaj, švicarska naveza. Hrabri Dolenjki sta proti peto postavljenemu švicarskemu paru Kuhn/Zumkehr izjemno dobro začeli in na razliko dobili prvi niz 23:21, a v drugem sta Švicarki povsem zavladali na igrišču in Slovenkama dopustili zgolj devet točk. Da je bil drugi niz zgolj nekaj minutni krizni moment, dokazuje odločujoči tretji. Dvojici sta bili vseskozi poravnani, nato pa je slovenski dvojici celo uspelo povesti s 13:10, a to na žalost vseh ni bilo dovolj. Izkušeni Švicarki sta znova dali v prestavo višje in dobili niz na razliko 16:14.

Kljub dvema porazoma ni še nič izgubljenega, kajti drugo popoldansko tekmo v skupini E sta gladko dobili Španki, ki sta pometli s češko navezo Rehackova/Vorlova. Tako sta sestri še vedno v položaju, da prideta iz skupine. Če v četrtek premagata Čehinje, imata veliko možnosti za napredovanje. Neposredno iz skupinskega dela napredujeta med 16 najboljših prvi dve dvojici v skupini in štiri najboljše tretje uvrščene.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin