Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Nedelja,
19. 4. 2009,
11.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 19. 4. 2009, 11.19

8 let

WFC: Fabjan v stilu Rockyja Balboe

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V ljubljanski hali Tivoli se je v soboto odvil 8. turnir WFC (World Free Fight Challenge), na katerem je 18 borcev pokazalo, zakaj se ta zvrst borilnih veščin iz Azije in ZDA širi tudi v Evropo.

Z besedami "get ready for the war" (Pripravi se za vojno) je vsako borbo začel angleški sodnik, kar je že na začetku dalo vedeti, da bo tekla kri.

Zvezda večera je bil 23-letni Primorec Miran Fabjan, ki je v finalni borbi borilnega sloga K-1 (tajski boks) v stilu "Rockyja" z "knockoutom" položil tehnično izjemno podkovanega Rožleta Jazbinška iz Brežic. Silovit udarec, je bil tako natančen in neizprosen, da je Rožle dobesedno obvisel na vrveh ringa.

Sinoči je bilo v Tivoliju res divje. Organizatorja turnirja Zlatko Mahnič in Viki Mušič, sta že na novinarski konferenci napovedala velik spektakel in, roko na srce, prireditev je bila spektakularna. Bobni na uvodu z multimedijo človekove borilne zgodovine – od samurajev pa do atomske bombe -, hostese, pa napol slečene "ring girls", povabljenci v prvih vrstah in seveda borbe, ki ring obarvajo rdeče. Slog kontroverznega Dona Kinga? Nič hudega, bilo je odlično in Ljubljana je sinoči zagotovo spominjala na Las Vegas ali Miami.

Okoli 4000 gledalcev je v Tivoliju videlo 11 kreativnih in neizprosnih borb, med katerimi se jih je kar pet končalo s tehničnim "knockoutom", tistega čisto pravega in za gledalce zagotovo najbolj adrenalinskega pa je seveda pokazal "našpičeni" in zares trdoživi Miran Fabjan. Do finala se je prebil skozi 6 napornih rund - skupaj kar 18 minut čiste borbe – in v finalu presenetil izkušenega Rožleta Jazbinška, ki je kljub izredno atraktivni borbi na koncu končal v rokah reševalcev.

Kljub neslavnemu koncu v finalu pa gre pohvaliti tudi predstavo Jazbinška, v kateri so prevladovali tehnično zares izjemno dovršeni udarci nog, ki so na noge dvigovali gledalce, in tudi Fabjan je kar nekajkrat občutil njegove dobro merjene "krožne" projektile. Srčnost, pogumu, tehniko in brezkompromisnost brežiškega borca pa si bo zapomnil tudi Hrvat Nenad Sančič, ki je na lastni koži občutil Jazbinškovo odločnost, saj je v manj kot minuti doživel tehnični knokavt – prvi v sobotnem večeru.

Na Fabjanovi poti do zlatega pasu WFC pa nikakor ne gre spregledati tudi druge borbe večera, ko mu je nasproti stopil Sandi Borojevič. To je bila čisto prava osebna vojna med obema borcema, saj sta si imela že zunaj ringa oba veliko za povedati in eden drugemu obljubljala predčasni konec. V ringu se seveda nista štedila in padli so tudi udarci … No, saj veste, tam spodaj, ko moškemu res vzame sapo.

Med ostalimi borbami pa velja omeniti tudi predstave iz discipline MMA, kjer je Šved Jorgen Kruth brezkompromisno že v prvi minuti odpravil Litvanca Arturasa Liutika. Hrvaški borec Igor Pokrajac je po odpovedi Poljaka Jana Blachovica – slednji je v Ljubljano po 1000 kilometrski poti osebno prišel prosit Zlatka Mahniča za novo priložnost - ostal brez doraslega nasprotnika in proti Kalvisu Gebeauresu hitro končal svoje delo ter suvereno predstavil borilno šolo pod okriljem slovitega Mirka Filipoviča.

Dvoboj večera med edinim slovenskim predstavnikom v slogu MMA Daliborjem Anastasovim in Poljakom Macijem Gorskim se po zares izčrpljujoči in 15 minut trajajoči krvavi biki končal s sodniško odločitvijo, ki je zmago na ogorčenje občinstva dodelila Poljaku. Daliborjev komentar po tekmi pa je bil čisto v slogu večera: "Tako je to. Lahko pa povem, da nasprotniku manjka zob, meni pa malce kolena."

Ne spreglejte pa obsežene videoreportaže, ki bo objavljena v ponedeljek, 20. aprila.

Ne spreglejte