Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 1. 2008,
14.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 23. 1. 2008, 14.24

8 let

Vztrajajo še Blejci in Mariborčanke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Poleg blejskega ACH Volleya, ki nastopa v Ligi prvakov, v evropskem klubskem tekmovanju izmed slovenskih ekip ostajajo le še dekleta mariborske Nove KBM Branik.

Nekdanje državne prvakinje bodo na evropski parket stopile jutri in se v osmini finala pokala Challenge pomerile z romunsko Stiinto iz Bacaua. Povratna tekma bo prihodnjo sredo v Mariboru. Romunke so po 11. odigranih krogih v domačem prvenstvu z osmimi zmagami in tremi porazi na tretjem mestu, s polnim izkupičkoma pa sta na vrhu lestvice Metal Galati in Dinamo iz Bukarešte. Medtem ko so štajerske bankirke nastop v osmini finala pokala Challenge priigrale z zmagama proti ukrajinski Orbiti in portugalskem Ribeirenseju, so njihove tokratne nasprotnice, odbojkarice iz romunskega Bacaua premagale tekmice iz ciprske Famaguste in ekipo švicarskega Franches Montagnes. Zmagovalke dvoboja osmine finala (v primeru, da je na povratni tekmi izid v zmagah 1:1, ekipi odigrata t.i. zlati niz) se bodo v četrtfinalu pomerile z zmagovalkami dvoboja med romunsko Piatro Nemat in rusko Kazanochko iz Kazana.

Novogoričanke obstale v 3. krogu

Državne in pokalne prvakinje iz Nove Gorice so v 1. krogu pokala CEV premagale azerbajdžansko Rabito iz Bakuja, vendar so si napredovanje zagotovile šele v petem nizu povratne tekme v Zakavkazju, ki so ga dobile s 15:7. V osmini finala so po gladkem porazu v Belorusiji dobile povratno tekmo pred domačimi gledalci, nato pa presenetljivo izgubile »zlati« niz in se poslovile od evropskega tekmovanja, saj izpad v 1/8 finala pokala CEV ne prinaša selitve v nižjerangirani pokal Challenge. Novomeščanke so prav tako zanesljivo odpravile prvo oviro v pokalu Challenge, saj so bile prepričljivejše od finske Hameenlinmne, v tretjem krogu pa jih je nato izločil grški Panathinaikos. Vse tri slovenske ženske ekipe, ki so nastopale v evropskih pokalih, tudi letos sodelujejo v srednjeevropski Interligi.

Prvačina doživela premiero v Evropi

Blejskemu ACH Volleyu je z uvrstitvijo v Ligo prvakov uspel podvig, s kakršnim se ponaša samo Salonit, ki je v tem tekmovanju nastopal sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja. Blejci so na pragu napredovanja v drugi del tekmovanja in seveda glavni favoriti za obe domači lovoriki ter tudi za novo zmago v Interligi, kjer izmed slovenskih ekip nastopajo še Mariborčani. Ti so letošnje evrospke nastope začeli v pokalu CEV, kjer so se poslovili že v prvem krogu, ko jih je prepričljivo nadigrala ekipa Budvanske Rivijere iz črnogorske Budve. Tudi v pokalu Challenge so bili brez pravih možnosti proti ekipi iz poljskega Rzeszowa. Premierna nastopa v Evropi pa so zabeležili odbojkarji Marchiola iz Prvačine, ki pa so, podobno kot Mariborčani naleteli na neugodne nasprotnike. V prvem krogu pokala CEV so se pomerili z rusko Iskro iz Odintsovega pri Moskvi in bili na domači tekmi na pragu zmage v drugem nizu, vendar pa dvoboj končali z dvema porazoma s 3:0. V 3. krogu pokala Challenge, pa so pred domačimi gledalci z 2:0 povedli proti SCC – ju iz Berlina in nato klonili v petem nizu, solidno pa so se odrezali tudi v nemški prestolnici, kjer so izgubili s 3:1. Povsem pa so letos v Evropi pogoreli odbojkarji Salonita iz Kanala, ki so se kot četrtouvrščena ekipa državnega prvenstva uvrstili v 2. krog pokala Challenge, kjer so najprej s 3:0 izgubili v gosteh pri romunski Piatri iz Neamta, nato pa pred domačimi gledalci zaman računali na morebitno priložnost v »zlatem« nizu, saj so Romuni slavili s 3:2. Evropski neuspeh je bil tudi eden od razlogov za prekinitev sodelovanja s trenerjem Sabahudinom Peljtom.

Ne spreglejte