Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 7. 2008,
16.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 27. 7. 2008, 16.19

8 let

Vzpodbuden začetek Irene Avbelj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V slovaškem Lučencu, kjer se je začelo 30. svetovno prvenstvo padalcev v klasičnih disciplinah - skoki na cilj in figurativni skoki -, je Irena Avbelj po prvem skoku na prvem mestu.

Tekmovalci so bili več na tleh, kakor v zraku, kajti premočan veter je dovolil izvedbo le polovico prve serije skokov na cilj med moškimi ekipami. Naša reprezentanca v postavi Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek še ni nastopila.

S prvim skokom v figurah pa je svetovno prvenstvo že začela Irena Avbelj. Avbljeva s svojim nastopom ni bila najbolj zadovoljna, a je kljub temu po prvem skoku na prvem mestu pred tremi Rusinjami, ki so njena najhujša konkurenca. Poleg Rusinj pa se v boj za odličja lahko vmešajo še Američanke in Belorusinje.

"Irena je šest figur opravila precej hitro, a so ji sodniki nato pri oceni skoka dodali še nekaj pribitka, tako da rezultat ni najboljši. Toda to je šele prvi skok, s katerim imajo ponavadi vsi tekmovalci nekaj težav. Veliko vlogo bodo tu igrale tudi izkušnje, ki jih Ireni ne manjka. Toda potrebno je vedeti, da se proti preostalim tekmicam, ki imajo zelo močne reprezentance, Irena bori sama, zato bomo zelo zadovoljni, če se bo uvrstila v finale," je nastop svoje varovanke ocenil trener Drago Bunčič, ki stavi predvsem na njene izkušnje.

Glavni trener slovenske reprezentance je bil tokrat zelo zadovoljen tudi zavoljo dejstva, da naši fantje niso nastopili, kajti neugoden veter je nekaterim ekipam, predvsem favoriziranim Italijanom, povzročil veliko preglavic, tako da so naši zahodni sosedje že po prvem skoku brez možnosti za odličje. Zanj se v moški konkurenci bori 24 držav, naslov iz Rusije pred dvema letoma branijo Rusi v ekipni konkurenci, med posamezniki je bil leta 2006 najboljši Denis Dobrijakov, naši padalci pa bodo poskušali vsaj ponoviti peto mesto iz Stupina, kjer je bil med moškimi posamezno Domen Vodišek četrti. Tekmovanje se bo nadaljevalo v ponedeljek, vremenoslovci pa obljubljajo precej manj vetra kot danes, ko je pihal s hitrostjo preko 10 m/s (dovoljena meja je 7 m/s).

Ne spreglejte