Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 6. 2013,
21.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 2. 6. 2013, 21.18

8 let

Vinčić bi se požrl, če bi se obrnilo drugače

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za nami je stresna tekma, polna čudnih stvari, je po kvalifikacijski odbojkarski tekmi proti Hrvaški za nastop na evropskem prvenstvu dejal Dejan Vinčić, podajalec Slovenije.

"Pričakovali smo, da bo napeta, nervozna tekma. To se je videlo v prvem nizu, v tekmo nismo vstopili na način, kot bi si želeli. A ostali smo mirni, začeli boljše servirati in igrati v obrambi, najbolj pomembna stvar pa je, da smo bolj uspešno zaključevali protinapade. Po izključitvi Vinčića se nisem ustrašil in videli ste, zakaj. Brulec je odigral zelo, zelo kakovostno. Po njegovih potezah, obrambah in podajah smo spreobrnili rezultat in zasluži si pohvale. Mislim, da se tekma v Ljubljani ne bo dosti razlikovala od te, mogoče bodo Hrvati še bolj pritisnili in tvegali, da nas bi odmaknili od mreže. A mi moramo ostati mirni ter čakati na svoje priložnosti," po tekmi opozarja Tine Urnaut, kapetan Slovenije.

Luka Slabe, selektor Slovenije, pa je povedal: "Od Hrvatov sem pričakoval, da nas bodo na začetku bolj stisnili v kot, a se to ni zgodilo, res pa je, da mi tega nismo izkoristili, tudi mi smo v glavnem le čakali. Za naslednje tri nize pa nimam pripomb, vse smo imeli pod nadzorom. V četrtem je italijanski sodnik naredil neumnost, Vinčić si je zaslužil rumen karton, ne pa rdečega. A to je dodatno razjezilo fante, v igro je prišel Brulc, naredil tri, štiri odlične poteze in vse je je dobro končalo. Vemo, da je ogromno stvari še za podelati, a danes ne bi govoril o tem. Čustveno sem utrujen, zato tokratni zaključki ne bi bili relevantni, tako kot bodo jutri ali v naslednjih dneh. Važno pa je, da smo tekmo dobili in upam, da bo tako tudi v Stožicah. Hrvati bodo nevarni do zadnjega trenutka."

"Po pričakovanjih je za nami stresna tekma, polna čudnih stvari. Veliko smo nihali, nismo izkoriščali protinapadov, če bi jih, bi osvojili že prvi niz. Moramo popraviti zbranost. Smo pa dobro servirali in sprejemali, solidno blokirali, čeprav tudi to še ni tako, kot bi si želeli. Rad bi se upravičil soigralcem za mojo potezo. To bi lahko izpadlo tragično, vse bi se lahko obrnilo drugače, v tem primeru bi se živ požrl. A na srečo smo niz izvlekli, tako da se je vse srečno končalo. Dobili smo tekmo, zdaj pa moramo ohladiti glave, umiriti srce in se pripraviti na povratno tekmo," pa je zaključil Dejan Vinčić, podajalec Slovenije.

Ne spreglejte