VIDEO: Za pomlajene "Želve" avstrijska liga velik izziv

Konec tedna se začenja sezona v ragbiju. Slovenske ekipe bodo igrale v avstrijskem prvenstvu: Bežigrad cilja na sam vrh prve lige, Ljubljana s pomlajeno ekipo na nabiranje izkušenj.
VIDEO: Za pomlajene "Želve" avstrijska liga velik izziv

Slovenski prvaki v ragbiju iz Bežigrada so z lanskimi dobrimi predstavami v prvi avstrijski bundesligi in končnim drugim mestom odprli pot prek Karavank še ostalim slovenskim moštvom. Maribor in Olimpija štartata na prvo mesto v drugi ligi, Bežigrad na naslov prvaka v elitni ligi; Ljubljana, ki je v minulih sezonah nastopala v interligi, pa si s pomlajeno zasedbo med prvoligaši želi predvsem nabiranja izkušenj. Finale razširjene avstrijske lige bo spomladi v Ljubljani.

Ker je več nosilcev igre Ljubljane končalo kariero, bo sezona zanje še večji izziv. "Ja, še večji izziv! V prejšnjih letih smo nastopali v regionalni ligi, letos smo se odločili, da gremo v avstrijsko ligo, ki je po kvaliteti sicer malo slabša, a velik izziv za te mlade fante stare 18, 19 let," je v pogovoru za Sportal povedal trener "Želv", Robert Puconja. "Začeli smo 13. avgusta z bazičnimi pripravami, s fitnesom, nato so sledile štiridnevne priprave v Planici. Odlično smo delali. To bo velik izziv za te mlade fante kot tudi za vodstvo kluba. Štartamo na prvo mesto avstrijsko-slovenske lige." Prva tekma jih ta konec tedna čaka v Innsbrucku. "To bo zelo težak nasprotnik. Lani so igrali proti Bežigradu in so se pokazali za odličnega nasprotnika. Avstrijska liga izredno napreduje. Da bi tekmo dobili, bo treba vložiti veliko truda."

[video: 44984 / ]

Razširjena avstrijska liga:

Prva liga: RC Donau Vienna Celtic RFC RC Innsbruck RC Stade Viennois RFC Bežigrad RK Ljubljana Druga liga: RFC Maribor RAK Olimpija RUFC Graz RC Wombats Wr. Neustadt

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano