Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
13. 8. 2013,
14.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

kajak Peter Kauzer Eva Terčelj Luka Božič Anže Berčič

Torek, 13. 8. 2013, 14.02

6 let, 6 mesecev

Video: Bo Peter Kauzer ubranil zmago izpred dveh let?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po več kot enomesečnem premoru se bodo konec tedna v Tacnu vnovič zbrali najboljši kajakaši in kanuisti na divjih vodah.

Nazadnje se je svetovni pokal v Tacnu odvijal leta 2011. Takrat so se slovenski kajakaši in kanuisti zelo izkazali, saj je med kajakaši Slovenija slavila dvojno zmago. Peter Kauzer je zmagal, Jure Meglič, ki ga letos ni v reprezentanci, pa je bil drugi. Njun uspeh je dopolnila lani najboljša kajakašica v svetovnem pokalu, Urša Kragelj, ki je bila tretja.

V Tacnu se znova obeta kajakaški praznik, saj se bo verjetno kot po navadi zbralo precejšnje število navijačev, ki znajo v tacenskem "kotlu" narediti pravo navijaško vzdušje, ki ga vidimo malo kje ali nikjer. Po zadnjih podatkih se bo na štartu zbralo 234 tekmovalcev iz 34 držav.

Kako kaže letos? Zagotovo je nekaj dolžan ostal najboljši slovenski kajakaš Peter Kauzer. Hrastničan je bil letos najbolje uvrščen na deveto mesto. "Upam, da bo v Tacnu bolje kot v prvem delu sezone, ko sem bil popolnoma utrujen. Zdaj sem prišel k sebi in začel sem uživati v čolnu. Veselim se že dveh tekem svetovnega pokala in nato še svetovnega prvenstva," je povedal Kauzer, ki bo branil zmago iz leta 2011. Poleg njega bodo med kajakaši nastopili še Martin Albreht, Janoš Peterlin in Simon Brus.

Kragljeva in Božič bosta tekmo vzela kot predpripravo na SP

Med kajakašicami bosta znova prednjačili Eva Terčelj in Urša Kragelj. Prva pa je letos v španskem Seu d' Urgellu slavila svojo prvo zmago svetovnega pokala, tako da bo na domači progi veljala za eno izmed ožjih favoritinj za medalje. Nekoliko drugačne cilje ima Urša Kragelj, ki se še kar ubada s poškodbo rame. "Rama je zdaj bolje. Po tekmah sem si vzela nekaj časa za sanacijo poškodbe, tako da zdaj lahko vsaj veslam. Bom pa tekmo v Tacnu vzela bolj za predpripravo na svetovno prvenstvo v Pragi," je dejala mlada Primorka. Tretja predstavnica med kajakašicami bo Ajda Novak.

Visoka pričakovanja so tudi med kanuisti, kjer ima slovenska reprezentanca tri zelo kakovostne kanuiste. Še najbolje se je v prvem delu sezone izkazal Anže Berčič, ki je slavil na svetovnem pokalu v Španiji. Rezultatsko in po kakovosti za njim ne zaostajata olimpijec Benjamin Savšek in Luka Božič, ki ima dvojni program. "Tekmo v Tacnu jemljem kot predpripravo na svetovno prvenstvo. Prav nič ne pričakujem, a zavedam se, da z lepo vožnjo lahko daleč pridem. Na progo v Tacnu se še navajam, a mislim, da bo do tekme že vse v redu,'' je povedal Luka, ki je letos že večkrat lepo presenetil s svojimi rezultati.

Med dvojci bosta novo medaljo lovila naša že izkušena Sašo Taljat in Luka Božič, ki imata z letošnjih svetovnih pokalov že dve 3. mesti. Svoje izkušnje bosta na tekmi nabirala Luka Žganjar in Peter Žnidaršič, saj bo to zanju prva tekma svetovnega pokala, isto velja tudi za tretji dvojec v postavi Jakob Jeklin in Niko Testen.

Tokrat bo imela slovenska reprezentanca v ekipi tudi dve kanuistki. S tacenskimi brzicami se bosta spopadli Alja Kozorog in Nina Bizjak.

Ne spreglejte