Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 4. 2023,
10.15

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,19

1

Natisni članek

drevesa golf Augusta

Sobota, 8. 4. 2023, 10.15

1 leto

"Imamo srečo, da ni nihče umrl"

Veter podrl dva 20-metrska bora na mastersu v Augusti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,19

1

golf Augusta drevesa | Foto Guliver Image

Foto: Guliver Image

Augusta v ameriški zvezni državi Georgia gosti enega od največjih mastersov v golfu na svetu. Trenutno vodi Brooks Koepka. Tekmovanje je bilo v petek prekinjeno iz varnostnih razlogov: veter je namreč podrl dva visoka bora. K sreči drevesi nista pod sabo pokopali nobenega od gledalcev, ti so stali prav med njima.

golf Augusta drevesa | Foto: AP / Guliverimage Foto: AP / Guliverimage Dež in veter sta izruvala dva skoraj 20 metrov visoka bora le 65 metrov stran od 17. luknje. Prav med drevjem je stalo več deset gledalcev, ki so se tja skrili pred dežnimi kapljami. Harrison Crowe je igral na 16. luknji, ko so začela padati drevesa. Njegov nosilec palic John Serhan je povedal: "Ko je veter zajel drevesa, smo lahko le gledali, kako jih ruva. Imamo srečo, da ni nihče umrl." Nekaj dreves na tem delu so pred leti podrli, ko so bila poškodovana v ledeni nevihti. Sicer pa so stara več kot sto let.

Da na srečo ni žrtev, so potrdili tudi organizatorji. A šlo je zares, saj so drevesa poškodovala tudi stole in mize za kampiranje, ki so jih gledalci prinesli s seboj. Že tik pred tem je bil turnir zaradi nevihte in nevarnosti udarca strele prekinjen za 21 minut. Po padcu dreves so prireditelji tekmovanje prekinili, drugi krog pa bodo končali v soboto. "Varnost in dobrobit vseh na turnirju je naša prednostna naloga. Pozorno bomo spremljali vreme v nadaljevanju tekmovalnega konca tedna," so zapisali organizatorji.

golf Augusta drevesa | Foto: AP / Guliverimage Foto: AP / Guliverimage

Med tistimi, ki drugega dne še niso končali, sta na primer Tiger Woods, ki se bojuje za sklepni del turnirja, in tudi lanski zmagovalec Scottie Scheffler. A napovedi ostajajo slabe – dež in mraz. Še v petek zjutraj, ko je začel Brooks Koepka, je sijalo sonce. Američan je tudi drugi dan odigral odlično, igrišče zmogel s 67 udarci, skupaj po dveh dneh –12, med ljubitelji golfa pa se je že vnela razprava, ali bo zeleni jopič tokrat osvojil igralec, ki nastopa v ostro kritizirani seriji tekmovanj LIV. Tega financira Savdska Arabija.

Ne spreglejte