Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
1. 9. 2012,
13.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 1. 9. 2012, 13.09

8 let

Velika vrnitev Megliča, Berčič do uspeha kariere

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Bratislavi so se končale finalne vožnje v kanuju enosedu, kajaku in med kanuistkami, kjer je z zmago blestel Jure Meglič, slovenski uspeh je dopolnil Anže Berčič, ki je bil drugi.

Slovenski kajakaši in kanuisti na divjih vodah so zopet popestrili športni vikend. Naši so z današnjimi rezultati spet dokazali, da sodijo na sam svetovni vrh.

Po tekmi gre očetu pomagat delat škarpo

Velik povratek med najboljše je uspel , ki se je celo pripravljalno obdobje ubadal s poškodbo hrbta. Tudi začetek sezone se ni odvijal po njegovih željah, vendar se je 'Đuro' s svojo voljo in trmo uspel vrniti med najboljše. Potem ko je že v Pragi, ko je prvič tekmoval z novim modelom čolna, s 7. mestom pokazal, da se vrača na stara pota, je to v Bratislavi, na zadnji tekmi svetovnega pokala, le še potrdil. To je za Megliča druga zmaga v svetovnem pokalu. Prvič je zmagal leta 2007 v domačem Tacnu. "Lepo je zmagati na koncu sezone. Še posebej po celem letu nenehnih težav, ki so se mi dogajale skozi sezono. To je tudi dobra popotnica za naslednjo sezono. Res sem vesel tega uspeha in tudi sama finalna vožnja je bila kar v redu, razen dotika predzadnjih vrat," je kar nekoliko težko zbiral besede po zmagi Jure. In katera zmaga mu več pomeni? "Prve zmage na pozabiš nikoli. Sploh, če zmagaš pred domačim občinstvom. Vendar pa tudi ta zmaga ne zaostaja dosti," je še povedal Meglič, ki ga po tekmi čaka še kar nekaj dela. Namreč Jure nam je nekoliko v šali zaupal, da gre takoj po tekmi očetu pomagat delat škarpo. Drugo mesto je pripadlo mlademu Francozu Borisu Neveuju, tretji pa je bil njegov rojak Etienne Daille. Ostali naši kajakaši so ostali zunaj finala. Martin Albreht je bil 31., Janoš Peterlin pa je bil 36. Mladi Simon Brus je obstal že v kvalifikacijah.

Berčič veliko zaslug daje tudi navijačem

Prvi so se po progi v Čunovem spustili kanuisti, kjer smo imeli v finalu dva slovenska predstavnika. Svojo nalogo pa je odlično opravil mladi Anže Berčič, ki je zasedel 2. mesto in tako dosegel najboljši uspeh v svoji športni karieri. "Glede na to, da sem v finalu štartal kot prvi, je bil pritisk nekoliko manjši, vendar pozneje, ko sem v cilju čakal ostale tekmovalce, pa je bil pritisk zmeraj večji. Konkurenca je zelo velika in vse skupaj je bilo zelo napeto do zadnjega trenutka. S trenerjem sva progo dobro naštudirala, moram pa pohvaliti tudi svoje navijače, ki so dajali veliko podpro s tribun. Res sem zadovoljen z današnjim dnem," je takoj po tekmi svoje misli strnil Berčič, ki mu je nekoliko žal, da se je prav zdaj končala sezona svetovnega pokala, vendar pa upa, da bo naslednje leto še več takšnih rezultatov. Izjemno hiter je bil na progi tudi zmagovalec svetovnega pokala v Pragi Benjamin Savšek, a je napravil preveč dotikov in zasedel še vedno odlično 4. mesto. Zmagal je domačin Aleksander Slafkovsky, ki je prehitel našega Berčiča za 84 stotink, tretji pa je bil Čeh Vitezslav Gebas. Ostala naša kanuista sta ostala zunaj finala. Blaž Cof je bil 20., Jure Lenarčič pa 24.

Med kanuistkami je zmagala Slovakinja Katarina Macova, druga je bila Avstralka Rosalyn Lawrence, tretja pa je bila Francozinja Oriane Rebours.

Jutri bodo na sporedu še finala za kanuistične dvojce in kajakašice. Slovenci pa bomo imeli v obeh disciplinah po dva predstavnika. Med kajakašicami se bosta na štart podali Eva Terčelj in Urša Kragelj, med dvojci pa Sašo Taljat/Luka Božič ter Dejan Kralj/Simon Hočevar.

Ne spreglejte