Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 11. 2014,
15.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

boks

Sobota, 1. 11. 2014, 15.30

8 let

Velika boksarska nagrada Maribora Sejdinoviću

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Veliko boksarsko nagrado Maribora - Grand Prix Red Power Cup 2014 je osvojil domači boksar Edin Sejdinović, ki je prepričljivo premagal Avstrijca Maahyarta Sabeta.

Na drugi mednarodni boksarski seriji v polni dvorani mariborskega Red Power fitnes kluba je nastopilo deset borcev iz Slovenije in Avstrije.

V Mariboru, kjer je bila druga tekma mednarodne boksarske serije Grand Prix, je bilo na sporedu pet zelo zanimivih in privlačnih dvobojev. Že uvodna borba v kadetski konkurenci med domačim boksarjem Sadikom Gashijem (ŽBK Maribor) in Matlinom Nazaryem (BK Klagenfurt) je napovedala zanimiv boksarski večer. Zmaga je tokrat pripadla dve leti starejšemu boksarju iz Celovca.

V drugi borbi večera se je izkazal Bistričan Jan Sekol, ki je v mladinski konkurenci do 75 kg premagal Avstrijca Arlina Shora. Tretja borba je postregla z prvim domačim obračunom med Blažem Škrablinom (BK Legionar Šmarje) in Bojanom Stoilovom (BK Golden Gloves), ki ga je suvereno dobil slednji. Večkratni državni prvak Aljaž Venko (BK Slov. Bistrica) je za spremembo tokrat boksal v kategoriji do 82 kg in proti koroškemu boksarju Klemnu Turkušu (BK Fužinar) boksal neodločeno.

V zadnji borbi večera je zablestel domačin Edin Sejdinović (ŽBK Maribor), ki je v kategoriji do 64 kg premagal avstrijskega boksarja iranskega porekla Maahyara Sabeta in zasluženo osvojil prestižno nagrado. "Izjemno sem vesel te lovorike. Zahvalil bi se gledalcem za odlično podporo, trenerju Igorju Rašiču in vsem ostalim, ki me podpirajo. Že po prvi rundi sem imel dober občutek, da lahko zmagam, zato sem začel tudi bolj atraktivno boksati. To mi je verjetno prineslo tudi to prestižno nagrado, saj so bile ostale borbe prav tako izjemno kakovostne in zanimive", je po borbi povedal Edin Sejdinović.

Ne spreglejte