SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Zaleegerszeg odločno na kolajno

4

termometer

Slovenski reprezentanci sta opravili še sklepne priprave za ekipno svetovno prvenstvo, ki bo od 18. do 25. maja v madžarskem Zalaegerzsegu.

Naše kegljačice Barbara Fidel, Eva Sajko, Brigita Strelec, Brankica Pavlovič, Irena Mejač, Nada in Rada Savič, Anja Kozmus, Polona Rogina in Anja Dobravec so bile v Snoviku ter trenirale na kegljiščih v Litiji, za Bežigradom v Ljubljani in v Kamniku.

''Menim, da smo izpolnili vse tisto, kar smo si zadali na pripravah. Zdaj bo sledil še aktivni odmor, potem pa konec tedna potujemo na peto ekipno svetovno prvenstvo po vrsti na Madžarskem. Tam se bomo najprej pomerili z eno od reprezentanc, ki nam jo bo namenil žreb na tehničnem sestanku. Ali bodo to Nemke, ali Poljakinje, ali Črnogorke,'' je povedal celjski selektor Lado Gobec. V naši skupini so še Makedonke in Hrvatice.

Tudi naši izbrani kegljači so zadnje tri dni marljivo trenirali na kamniških stezah. Klemen Mahkovic, Mitja Gornik, Grega Bajželj, Davor Sobočan, Rok Ružman, Sandi Sajko, Blaž Čerin, Jure Starman, Matej Lepej in Denis Narat so odpravljali še zadnje pomankljivosti v igri.

''Poskušali smo fante čim bolje pripraviti za zahtevno prvenstvo. V naši skupini so Francozi, Slovaki in Hrvati in bo zelo težko do drugega mesta, ki vodi v četrtfinale. Skupina je po mojem mnenju zahtevnejša od tista pred dvema letoma v Sarajevu, kjer smo presenetili z osvojitvijo brona. Morda pa bomo še enkrat,'' se nadeja Bojan Pihlar, selektor naše moške reprezentance.

Naši bodo na prizorišče prvenstva v Zalaegerszeg odpotovali v petek, 17.tega meseca, zvečer bo tam slovesna otvoritev, začetek SP bo v soboto, ko bodo naše kegljačice igrale prvo tekmo v skupini.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin