Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
16. 6. 2014,
13.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sašo Taljat Luka Božič Tacen kajak kanu

Ponedeljek, 16. 6. 2014, 13.27

8 let

V soboto je svojega partnerja gledal s kavča

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši slovenski dvojec v kajaku in kanuju na divjih vodah je v tej sezoni eksplodiral, saj je na vseh dozdajšnjih pomembnih tekmah osvojil medaljo.

Sestavljata ga primorska kanuista Sašo Taljat in Luka Božič, ki sta na letošnjih dveh tekmah svetovnega prvenstva osvojila prvo in drugo mesto. Pred tem sta osvojila tretje mesto na nedavnem evropskem prvenstvu na Dunaju. Njuna sezona se skratka ne bi mogla začeti bolje. Prav tako se tudi njuni rezultati v Tacnu stopnjujejo. Lani sta bila tretja, letos pa sta prišla še stopničko višje. Kaj sledi? "Varčujeva z močmi za leto 2017, ko bo v Tacnu potekalo evropsko prvenstvo," je nekoliko v šali pripomnil Sašo Taljat.

Letos si bosta vzela malo več počitka

Vprašanje je, koliko časa bosta lahko zdržala na tako visoki ravni. "Treniramo zato, da vso sezono vzdržujemo visoko raven forme. Letos se nama je poklopilo že na začetku in še vedno drživa zmagovalni ritem. Bomo videli, kako se bo stvar razvijala naprej," je uvodoma povedal Luka, ki že drugo leto tekmuje v dvojnem programu, a kot pravi sam, se mu utrujenost ne pozna. "Moram povedati, da sem bolj spočit. Lani je bilo za mano ogromno treninga, kar sem prenesel v tekmovalno obdobje. Utrujenost se mi je potem poznala na najpomembnejši tekmi sezone, na svetovnem prvenstvu v Pragi. Letos bo malo več počitka, ampak še vseeno vzdržujemo visoko formo. Po svetovnem pokalu v Pragi me v Skopju čaka še evropsko prvenstvo med člani do 23 let, potem pa si bova vzela nekaj premora, da se bova lahko dobro pripravila na sklepni del sezone," je še povedal Luka, ki priznava, da je v dvojcu nekoliko lažje tekmovati, saj lahko računa na partnerja zadaj.

Teh občutkov se ne moreš navaditi

Njegov dolgoletni partner v čolnu ni nihče drug kot Sašo Taljat, ki je v soboto svojega kolega v kanuju enosedu gledal doma s kavča, saj je njun nastop v dvojcu prišel na vrsto šele v nedeljo. Ta nastop je bil več kot uspešen, čeprav sta oba večkrat poudarila, da jima tacenska proga ni najbolj pisana na kožo. "Tacen je zelo neugoden. Voda zelo niha in nikoli ne veš, kakšen tok se ti bo naredil pred vrati. Je pa zagotovo lepo tekmovati zaradi domačih navijačev in rad bi se jim zahvalil za njihovo navijanje," je povedal Sašo, ki je pozneje v pogovoru poudaril, da je vsaj 20 ali 30 navijačev prišlo s kolesi z Mosta na Soči. Počitka praktično ni, saj ju prihodnji konec tedna čaka že nova tekma svetovnega pokala. "Vsake tekme se lotiva 100-odstotno, in če nama vožnja uspe, sva med najboljšimi. Po tekmi v Pragi se vračava v bazo in imela bova dobra dva meseca priprav za svetovno prvenstvo. Mislim, da bo to dovolj, da se spočijeva in nato dobro pripraviva na glavno tekmo sezone," je še povedal Džoni, ki pravi, da so občutki na tekmi zmeraj posebni.

"Menim, da se občutkov pred finalno vožnjo ne moreš nikoli navaditi. Sploh je težko, ko štartaš zadnji v finalu. Takrat slišiš rezultate vseh tekmovalcev pred sabo, zato se moraš pred finalom še toliko bolj zbrati," je za konec povedal Sašo, ki je moral hiteti na razglasitev, kjer so mu okrog vratu obesili srebrno medaljo.

Ne spreglejte