Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
12. 10. 2015,
18.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

odbojka ACH Volley Matevž Kamnik

Ponedeljek, 12. 10. 2015, 18.26

8 let

V Sloveniji v vlogi rezervista, zdaj pa prva violina Nizozemske

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Se spomnite Kay van Dijka? Da, to je tisti Nizozemec, ki je poleti 2010 okrepil ACH Volley, a kljub velikim pričakovanjem pod Igorjem Kolakovićem ni dobil veliko priložnosti.

Sicer izjemno visok igralec, v višino namreč meri kar 215 centimetrov, se v eni sezoni, ki jo je preživel v Sloveniji, ni naigral. V ligi prvakov je pred njim vselej začenjal Alen Šket, tako da je igral, pa še to ne vedno, le na tekmah 1. DOL, lige MEVZA in slovenskem pokalu. Da ne bomo krivični, Nizozemec je v bojih za domači lovoriki dodal svoj delež. V finalu pokala in finalu DP proti Kropi je igral zelo pomembno vlogo.

Po odhodu iz vrst slovenskih državnih prvakov je odšel v Italijo in dve sezoni preživel v drugi italijanski ligi, pred dvema letoma se je za nekaj mesecev poskusil tudi v Rusiji pri Jaroslavu, za nekaj tekem pa je leta 2014 nosil tudi dres Trentina.

V pretekli sezoni je bil član poljske ekipe ZAKSA Kedzierzyn-Kozle, a se tudi tam ni naigral.

Zakaj toliko govora o njem. Nekdanji prvi maneken oranžnih zmajev, ki je v tistem obdobju oboževalke navduševal z daljšo blond skodrano pričesko, naravnost blesti na evropskem prvenstvu v Bolgariji in Italiji. Odbojkar, ki ga pri slovenskem prvaku očitno niso resno jemali in ga meli za nosilca, je zdaj ob Dicku Kooyju najpomembnejši igralec tulipanov in kaj lahko se zgodi, da bi nas visokorasli korektor v torek lastnoročno poslal domov. Vsi seveda upamo, da se to ne bo zgodilo.

"Takega še nisem videl"

"Sprva bi povedal, da je bil Kay odličen 'roomy'. Je res zelo zgovoren, poln norih idej in, kar je najpomembneje, dober po srcu. V obdobju, ko sva še oba igrala za ACH Volley, sva se res odlično razumela. Takrat je bil njegov glavni tekmec v ekipi, če temu lahko tako rečemo, Alen Šket na položaju korektorja, ki pa je igral v res odlični formi. Tudi zato je Kay dobil manj priložnosti. Če bi bilo to danes, bi bil položaj najbrž drugačen. Tudi sam sem zelo presenečen, ko gledam tekme Nizozemske in vidim svojega starega cimra. Tako suverenega, kot je bil v nedeljo proti Bolgariji, ga še nikoli nisem videl igrati. Tudi na prejšnjih tekmah je pokazal dobro igro. Prav zanima me, kako bo zaigral proti nam, proti svojim nekdanjim soigralcem in proti Sloveniji, s katero je še vedno tesno povezan. V Novem mestu ima tudi hišo, kjer živi z nekdanjo odbojkarico Vesno Vardič," se skupnih trenutkov z odkritjem tega EP pri slovenskem državnem prvaku spominja Matevž Kamnik.

Ne spreglejte