Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 3. 2010,
15.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 10. 3. 2010, 15.58

8 let

V Predazzo z dobrimi občutki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po uspešno izvedenem odprtem DP v paraskiju, so se slovenski padalci v sredo odpravili v italijanski Predazzo, kjer jih od četrtka naprej čakajo boji za naslove najboljših na stari celini.

Evropsko prvenstvo v zimski padalski panogi bodo po svetovnem prvenstvu 2007 vnovič gostili Italijani, ki v tej disciplini sicer ne dosegajo vrhunskih rezultatov, toda pogoji pri njih so ponavadi zelo dobri, kakor tudi organizacija. Na petem prvenstvu bo tokrat nastopilo petnajst držav, ki lahko prijavijo po dve ekipi, kot po običaju pa bodo najbolj številčni Rusi, ki so tako kot ponavadi med glavnimi favoriti za najvišja mesta. V boj za kolajne so sposobni poseči tudi slovenski padalci, toda letošnja ekipa je precej bolj okrnjena kot v preteklosti, zato bodo naši sila težko ponovili uspeh iz Donnersbacwalda 2008, ko so evropsko prvenstvo zaključili s kar petimi medaljami. Naši so v Avstriji osvojili eno zlato (moška ekipa), eno srebrno (Irena Avbelj), ter tri bronaste (druga moška ekipa, ter Matej Bečan in Maja Sajovic v obeh posameznih konkurencah). Trener Drago Bunčič je k našim zahodnim sosedom popeljal Uroša Bana, Matjaža Pristavca, Uroša Uleta, Jurija Kozjeka in Antona Koširja. O sestavi ekipe, ki jo tvorijo štirje tekmovalci, se bo odločil tik pred zdajci, eden bo nastopal le v posamični konkurenci, prav tako pa bo Slovenija z le eno predstavnico nežnejšega spola, Ireno Avbelj, ki bo branila srebro med posameznicami.

Bronasta iz Avstrije izpred dveh let Maja Sajovic bo prvenstvo zavoljo pričakovanja naraščaja izpustila, v Predazzu pa ne bosta nastopila še Domen Vodišek (poškodba) in Matej Bečan (študij v tujini), ki sta bila člana zlate ekipe pred dvema letoma. Slovenski padalci so se v Italijo odpravili dobro razpoloženi, eden najboljših smučarjev naši vrsti Matjaž Pristavec pa pred začetkom tekmovanj pravi: "Ob pogojih, ki smo jih imeli v letošnji sezoni na Kobli se na prvenstvo odpravljamo z dobrimi občutki. Smučarska forma je zelo dobra, skoki, ki ponavadi odločajo o končni uvrstitvi, pa so vselej nepredvidljivi, zato je kakršnakoli napoved preveč tvegana. Želja je zagotovo uvrstitev do petega mesta, veliko pa bo odvisno od vremenskih pogojev, ki bodo zagotovo zelo spremenljivi, svoje pa bodo dodale tudi izkušnje, na katere računamo tudi sami."

Na izkušnje bo stavila tudi edina slovenska predstavnica Irena Avbelj, ki se na velika tekmovanja zna pripraviti odlično, njeni cilji pa so pred vsakim tekmovanjem na las podobni. "Obe veleslalomski vožnji želim opraviti brez napak in seveda čim hitreje, v skokih na cilj pa bodo odločale tudi izkušnje. Največji zaveznik ali pa nasprotnik zna biti vreme, ki je že marsikdaj pokvarilo marsikateri načrt. Sama se z uvrstitvijo ne obremenjujem, svoje delo želim opraviti brez velikih nihanj," je tik pred odhodom v Predazzo dejala Irena Avbelj. Evropsko prvenstvo bo potekalo od četrtka do sobote, če pa bodo vremenske razmere to dovoljevale, napoved je zelo dobra, se tekmovanje lahko zaključi tudi prej.

Ne spreglejte