Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 12. 2008,
19.33

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 7. 12. 2008, 19.33

8 let, 2 meseca

V odsotnosti Šajnove dva naslova Novakovi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Potem ko so si odličja na državnem prvenstvu že v soboto razdelili telovadci, so se danes v Rušah v finalih merile še telovadke.

Dva naslova državne prvakinje je osvojila telovadka Zelene jame Fiona Novak (dvovišinska bradlja, parter), na preskoku je bila najboljša njena klubska kolegica Tjaša Kysselef, gredi pa je slavila Šiškarica Ivana Kamnikar.

V mnogoboju pa so se telovadke v absolutni kategoriji predstavile že v soboto; naslov prvakinje je osvojila Saša Golob (GIB Šiška; 53,9 točke) pred Katjo Lamut (Studenci; 43,85) in Tjašo Ašanin Gole (GIB Šiška; 23,25). "Moja želja je bila, da bi mi vse štiri vaje v mnogoboju kar najbolje uspele. Tekmovala sem dobro, saj sem dosegla do zdaj največji točkovni zbir kariere, le na bradlji sem naredila napako. Želela sem nastopiti tudi v današnjih finalih, a sem si žal na ogrevanju tik pred tekmo poškodovala prst," je povedala pričakovana mnogobojska državna prvakinja Golobova, ki jo do konca sezone okoli 20. decembra čaka še klubska tekma v Barceloni.

Adela Šajn zbolela za virozo

Današnji finalni nastopi so minili tudi brez najboljše slovenske telovadke zadnjih let Adele Šajn, ki se je dobro pripravljala na državno prvenstvo, nato pa v ponedeljek zbolela za virozo, ki se še kar vleče. "S 'coachem' (trener Silvo Marinčič, op. p.) sva se že pred časom odločila, da bom na državnem prvenstvu sklenila zelo uspešno sezono. Trenirala sem zelo dobro in zato sva se že šalila, da je res škoda, da je konec sezone in ni več tekem, ker sem v tako dobri formi. Nato pa me je v ponedeljek 'napadla' viroza in položila v posteljo," je povedala 18-letna telovadka Zelene jame.

V soboto so nastope opravili tudi telovadci. Alen Dimic (Narodni dom) je v absolutni kategoriji osvojil tri naslove prvaka. V odsotnosti Mitje Petkovška in Aljaža Pegana je zmage slavil na preskoku, bradlji in drogu. Na konju z ročaji je zmagal njegov klubski kolega Sašo Bertoncelj, na krogih Gregor Saksida, na parterju pa Žiko Stevanović (oba Vič).

V absolutni kategoriji se je naslova državnega prvaka v mnogoboju veselil Žiga Britovšek (Vič; 81,65 točke) pred Rokom Klavoro (Sokol Bežigrad; 78,6) in Maticem Pečanom (Vič; 73,85).

Ne spreglejte