Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 1. 2008,
18.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 10. 1. 2008, 18.16

8 let

V Lyonu prva resna preizkušnja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nova mednarodna balinarska sezona se bo začela konec tedna v Franciji, ko bo v Lyonu močan turnir za ženske in moške dvojice s kakovostno udeležbo. Na njem bodo igrali tudi Slovenci.

Na 27. Lovoriki "Charles Beraudier" bodo med balinarkami igrale štiri dvojice iz treh najmočnejših reprezentanc – Francije, Italije in Slovenije. Slovenske barve bodo branile sestri Tadeja in Nina Sodec ter Nina Novak, vse članice državnega prvaka Krima.

"Izbral sem tri najboljše igralke v letu 2007 in pričakujem, da se bodo dobro odrezale na tem prestižnem turnirju. Predstavljajo steber naše reprezentance, ki bo letos igrala na svetovnem prvenstvu. Zato bo to prva resna preizkušnja za naše igralke in prepričan sem, da bodo upravičile zaupanje," se nadeja selektor naše ženske reprezentance, Ljubljančan Aleš Škoberne, ki je imel v Lyonu že veliko uspeha kot igralec. Pred dvanajstimi leti je zmagal v hudi konkurenci skupaj z Veharjem in Dekanjem, enak uspeh je ponovil leta 2001 spet z Veharjem in še Novakom. V francoski A selekciji bosta tokrat igrali Corali Richard in Laurence Essetel, drugo dvojico setavljata Corinne Maugiron in Magali Jouve. Italijanke bodo prišle v Lyon z najmočnejšo zasedbo - Chiara Botteon, Paola Mandola in Micol Perotto.

Selektor naše moške reprezentance Pavle Švara je pred odhodom v Francijo prav tako velik optimist, saj sta oba igralca Lokateksa Trate in Zarje Balinčka ta čas zelo dobro pripravljena. "Uroš Vehar je v odlični formi in mu bom zaupal vlogo zbijalca, bližal pa bo Ljubljančan Gregor Sever. Pričakujemo uvrstritev vsaj med osem najboljših dvojic, kar ne bo tako enostavno. V naši skupini sta še dvojici francoskih klubov Aix Le Bains in CRO Lyon. Poleg tega tudi mlada italijanska reprezentanca s Ferrerom, Grossom i Liturijem, ki nas je lani oddvojila od visoke uvrstitve. Zato je zdaj priložnost za revanšo," je povedal Švara.

Polovico moških dvojic bo na reprezentančni ravni, saj bodo v Franciji igrali Dodig, Jurić in Glavinić (BiH), hrvaški reprezentanti Mrvčić, Gulja in Percan, francoska postava s Poyetom, Garcio in Ascensiem, italijansko sestavljajo Griva, Pautassi in Cavagnoro, v monaški so Bruni, Lotto in Niel. In še osem parov iz najmočnejših francoskih klubov. Mednarodni turnir se bo začel v soboto ob 13.30 uri.

Ne spreglejte