Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 3. 2021,
11.30

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 3. 2021, 11.30

3 leta, 1 mesec

V Laškem spomladi pomembno ogrevanje pred paraolimpijskimi igrami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
namizni tenis šport invalidov Laško | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Najboljši namiznoteniški igralci na svetu se bodo za ogrevanje pred paraolimpijskimi igrami v Tokiu v letošnjem letu zbrali v Sloveniji. Kot je sporočila krovna slovenska zveza za šport invalidov (Zveza ŠIS-SPK), bodo v Laškem maja najprej izvedli mednarodni turnir, potem pa še kvalifikacije za paraolimpijske igre na Japonskem.

Mednarodna namiznoteniška zveza ITTF je nedavno potrdila termina obeh tekmovanj. Med 28. majem in 1. junijem bo tako Laško prizorišče tradicionalnega odprtega prvenstva Slovenije, ki že vrsto let privablja najboljše namiznoteniške igralce. Letos bo eno največjih tekmovanj za športnike invalide, ki jih gosti Slovenija, doživelo že 17. izvedbo.

Že dan po tem tekmovanju pa se bodo v Laškem zbrali še tisti, ki še upajo na nastop na paraolimpijskih igrah v Tokiu. V Laškem bo potekal sploh prvi kvalifikacijski turnir za nastop na največjem tekmovanju za športnike invalide.

V Sloveniji bodo imeli številni še zadnjo priložnost, da si priigrajo mesto na turnirju v Tokiu. V Laškem bo na voljo še 22 vozovnic za Japonsko, tekmovanje bo potekalo med 3. in 5. junijem.

ITTF jim še vedno zaupa

"Po vseh znanih dogodkih v letu 2020 okoli pandemije je bilo jasno, da 17. namiznoteniškega turnirja in prvega kvalifikacijskega turnirja za Tokio ne bo mogoče organizirati v letu 2020. Ker pa je bilo leto 2021 vsaj v zimskem času še vedno zelo negotovo glede možnosti organizacije mednarodnih turnirjev, smo se skupaj z Mednarodno namiznoteniško zvezo odločili, da tekmovanja premaknemo v kasnejše obdobje. Veseli smo, da našemu organizacijskemu odboru ITTF še vedno zaupa, da bomo tekmovanja izpeljali v teh ne preveč predvidljivih časih," je ob potrditvi tekmovanj dejal Damijan Lazar, predsednik Zveze ŠIS-SPK in tudi predsednik obeh organizacijski odborov tekmovanj v Laškem.

Največji izzivi bodo logistični, tudi zaradi negotovega prihoda tekmovalcev v Slovenijo, ugotavljajo prireditelji. "Upamo, da se bo pandemija do konca maja spravila v okvire, ki bodo bolj prijazni za organizacijo tako zahtevnega tekmovanja. Cepivo je tisto, ki nam v tem trenutku vliva največ upanja, da se bo svet počasi vračal v normalne tirnice tudi na področju športa, ki je bil v zadnjem obdobju pandemije tako rekoč ustavljen," je še dodal Lazar.

 

Ne spreglejte