Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 11. 2008,
23.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 29. 11. 2008, 23.03

8 let

V Kranju znova slavje za Klemena Bečana in Majo Vidmar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na predzadnji tekmi državnega prvenstva v športnem plezanju v Kranju sta prvo mesto osvojila Klemen Bečan med člani in Maja Vidmar med članicami.

Tekma državnega prvenstva v težavnosti je hkrati povezana s Plezalnimi dnevi Kranja kot spremljevalnim programom.

Zaradi zelo izenačenih dosežkov v kvalifikacijah so se postavljavci smeri še posebej potrudili in finalistkam in finalistom v steni zakuhali kar precej težav. Najboljši se sicer niso ustrašili, vrha smeri pa vseeno v finalu nobeden od finalistov ni videl. Klemen Bečan (ŠPO Tržič) je dokazal, da je trenutno preprosto razred zase in je zmago na zadnji tekmi svetovnega finala okronal še z zmagoslavjem na domačem prvenstvu, Anže Štremfelj (AO Kranj) in Jure Bečan (ŠPO Tržič) pa sta s povsem enako višino dosegla drugo in tretje mesto, a zaradi boljšega rezultata v kvalifikacijah se je dvorana v Kranju razveselila Štremfljevega drugega mesta.

Najboljše balvanistke ni bilo

V ženski konkurenci je najvišje priplezala Maja Vidmar (PK Škofja Loka), Mina Markovič (AO PD Ptuj) je zaradi zelo težke smeri omagala nekoliko prej, tretja pa je bila Asja Gosar (PK Divača), ki je ob zaključku svojega nastopa hudomušno pripomnila, da pa sedaj ve, kako bi lahko nadaljevala, če bi bila še v steni. Najboljša slovenska balvanistka Natalija Gros se tekme za DP v Kranju ni udeležila.

Med starejšimi deklicami je zmagala Katarina Fon, tesno za njo je bila Tina Šušteršič (obe AO Kranj) na tretje mesto pa se je uvrstila Neža Kruder (ŠPO Celje). Med starejšimi dečki je najvišji grif prijel Jure Raztresen, na drugo mesto se je uvrstil Janez Svoljšak (oba PK Škofja Loka), na tretje pa Domen Škofic (ŠPO Radovljica). Med kadetinjami je bila prva Ana Veternik (ŠPO Tržič), druga Ajda Rojc (PK Škofja Loka) tretja pa Polona Dobrovoljc (ŠPK Andreja Kokalja), med kadeti pa je bil najboljši Urban Primožič (PK Škofja Loka), drugi Izidor Zupan (PAS Gamsi Hrastnik) in tretji Miha Česnik (ŠPO Tržič).

Ne spreglejte