Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 10. 2020,
20.39

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Martin Bau Tjaša Vozel Katja Fain državno prvenstvo Kranj

Sobota, 3. 10. 2020, 20.39

3 leta, 6 mesecev

kranj, vn slovenije

V Kranju vnovič izstopala Tjaša Vozel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Tjaša Vozel | Tjaša Vozel je bila v Kranju prepričljivo najboljša na 50 in 200 m prsno. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Tjaša Vozel je bila v Kranju prepričljivo najboljša na 50 in 200 m prsno.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Plavalci so v Kranju opravili s prestavljeno veliko nagrado Slovenije. Vnovič je izstopala izkušena plavalka kranjske Zvezde Tjaša Vozel, ki je bila z 32,18 in 2:31,75 prepričljivo najboljša na 50 in 200 m prsno.

"Na 50 m prsno sem letos zelo konstantna in dosegam izide 32,1 in 32,0, kar je precej hitreje kot lani. Če pogledam to koronsko obdobje, pa sem lahko zelo zadovoljna tudi z 200-metrsko razdaljo, saj sem od prve tekme po premoru do danes napredovala za pet sekund. Res pa je, da se daljši razdalji še ne posvečam 100-odstotno, saj tekmovalnega koledarja še ni, nihče ne ve, kaj je s pripravami in načrtovanimi nastopi. To še pride, lahko dodam le, da sem zelo optimistična, saj na 50-metrski razdalji dokazujem, da sem lahko zelo hitra," je za STA povedala plavalka kranjske Zvezde, ki so od nedavnega lahko pohvali tudi s končanim magistrskim študijem varnostnih ved.

Dekleta izstopala

V Kranju so z dosežki izstopala predvsem dekleta. Neža Klančar iz ljubljanske Olimpije se je predstavila s solidnim dosežkom 25,97 na 50 m prosto, v širokem programu nastopov, ki služijo treningu, pa se je na zmagovalni oder uvrstila tudi na 200 m prosto in 200 m mešano.

Dve zmagi je dosegla tudi Mariborčanka Katja Fain, najboljša na 200 m prosto in 100 m hrbtno. Predvsem na hrbtni razdalji, ki ne sodi med njene udarne, je imela priložnost za oster dvoboj z ravensko olimpijko Janjo Šegel, tretje mesto je osvojila Janja Jamšek.

Šeglova je bila na 200 m prosto v končnici močnejša od mlade klubske in reprezentančne kolegice Daše Tušek. Slednja je na 800-metrski razdalji ugnala tudi olimpijko Špelo Perše iz Radovljice, sicer specialistko za daljinsko plavanje.

Boj izkušenj in mladostne energije

V moški konkurenci je bil med najbolj zanimivimi boj izkušenj in mladostne energije med Mariborčanom Martinom Bauom in Jako Pušnikom iz ljubljanske Olimpije na 200 m prosto. Na koncu so prevladale izkušnje, razlika pa vsega dve desetinki sekunde. Malo presenečenje je bila zmaga Triglavana Saša Boškana v dvoboju s Primožem Šenico Pavletičem na 100 m hrbtno. Slednji je nato slavil na 200 m mešano.

Po pričakovanjih je na 50 m prsno zmagal Ravenčan Lovro Knez, na 200 m prsno njegov sotekmovalec iz koroškega kluba Matija Može in Gašper Štih na 100 m delfin.

Že čez 14 dni bo v Kranju tudi državno prvenstvo v 50-metrskih bazenih.

Preberite še:

Janja Šegel
Sportal Šeglovi oba dvoboja s Fainovo
Ne spreglejte