Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 8. 2010,
10.04

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 1. 8. 2010, 10.04

7 let, 12 mesecev

V Kranju okronali državne prvake v odbojki na mivki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ob polnih tribunah se je v Kranju končala letošnja druga odbojkarska poslastica slovenske serije turnirjev v odbojki na mivki, Astec Beach Volley Open - državno prvenstvo 2010.

Z naslovom prvakinj sta se v ženski konkurenci okronali Andreja Vodeb in Martina Jakob, v moški pa Jernej Potočnik in Vid Jakopin.

Letošnje državno prvenstvo je minilo brez udeležbe aktualnih državnih prvakinj, Erike in Simone Fabjan, ki sta svoj nastop zaradi okrevanja po poškodbi in bližnjega tekmovanja na Poljskem odpovedali. Prav tako pa je bilo največje presenečenje zaključnega dne izpad prvih nosilcev turnirja, ekipe Intersport - Danijela in Jana Pokeršnika - v četrtfinalu. A številni "stari" povratniki so z odličnimi predstavami na mivki prav tako navdušili kranjsko občinstvo.

Andreja Vodeb in Martina Jakob (Gloryfy) sta po lanskoletnem tesnem porazu v finalu proti Fabjanovima na igrišče stopili neobremenjeni in tokrat v Kranju prvič zaigrali proti, ironično, drugim sestrskim parom, Ledi in Jeleni Strel Kosmač (Intersport Calcit). A bolje sta začeli slednji, ki sta ob odlični Ledini igri v polju in Jeleninim blokom vodili z 8:4, vendar je izkušena ekipa Gloryfy razliko ob prvem odmoru zmanjšala, izenačila pri 11:11 in povedla 17:14. Andreja in Martina sta prednost nato samo še ohranjali in prvi niz mirno pripeljali do konca z 21:18. Drugi niz je savinjsko-ljubljanska naveza začela bolj samozavestno in vodila s 7:3, a nato je sledil rezultatski preobrat, ko je Jelena, lani s Tjašo Zupan tretjeuvrščena na državnem prvenstvu, odlično zaigrala na mreži in s sestro izenačila pri osmi točki. Sestri Strel Kosmač sta svoj ritem samo še stopnjevali, pritisnili na začetnem udarcu ter iztržili tretji niz z 21:19. V skrajšanem nizu sta Jakobova in Vodebova popolnoma razorožili sestri in s petimi zaporednimi točkami pobegnili nasprotnicama, prednost pa sta nato samo še višali do 15:5 in se veselili naslova državnih prvakinj 2010.

Moški finale je ob nabito polnih tribunah obetal zanimiv in negotov zaključek odbojkarskega spektakla, saj sta si na nasprotni strani mreže stali navezi z zvenečimi imeni dvoranske odbojke oziroma odbojke na mivki. Že v prvem nizu so bile polne tribune priča atraktivnim potezam na obeh straneh, a je izkušenost Jerneja Potočnika nagnila tehtnico v prid ekipe Debitel - Asics Mojca Šport, tako da Zemljak in Pajenk (Lineal-NES) nista uspela uloviti zaostanka treh točk že od prve polovice niza. Prvi niz je bil odločen, končni rezultat pa 21:17. Ko je že kazalo, da bosta Potočnik/Jakopin nadigrala štajerskega tekmeca, sta se Pajenk/Zemljak le prebudila in držala korak z vodilnima do desete točke. Prepričljivejša igra na mreži ju je popeljala do vodstva 18:14, a sta prednost izpustila iz rok in z 22:20 doživela letošnji prvi poraz na slovenskih tleh.

V tekmi za 3. mesto sta mladinski reprezentantki v dvoranski odbojki in aktualni državni prvakinji do 20 in 23 let v odbojki na mivki, Mojca Božič in Živa Recek, spremenili taktiko igre, pritisnili s servisom in onemogočili dober sprejem nasprotnic - Monike Potokar in Mateje Veber in zmagali z 2:0. Izenačen dvoboj se je za bronasto odličje pričakovano pričel tudi v moški konkurenci, kjer so si na nasprotni strani mreže stali ekipa VC Portorož (Leo Mohorič/Klemen Ponikvar) in domačina Klemen Hribar/Andrej Štemberger Zupan. Slednja sta napela vse moči in s samozavestno igro v obrambi dvoboj dobila z 2:0.

Ne spreglejte