Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 4. 2008,
9.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 9. 4. 2008, 9.05

8 let

V Augusti za zeleni suknjič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V četrtek se bo na golf igrišču v Augusti začel prvi letošnji turnir za veliki slam, 72. US masters.

Branilec naslova je domačin Zach Johnson, vse napovedi in ugibanja pa se vrtijo okoli najboljšega golfista sedanjosti Tigerja Woodsa, ki bo napadel svoj peti naslov na mastersu.

Golfisti se podobno kot teniški igralci in igralke merijo na štirih velikih turnirjih. Prvi na vrsti je US masters, sredi junija sledi odprto prvenstvo ZDA, julija odprto prvenstvo Velike Britanije, avgusta pa še prvenstvo PGA.

Tiger Woods je za letos napovedal osvojitev grand slama, torej vseh štirih turnirjev, kar v modernem golfu ni uspelo še nikomur. S tem dosežkom se je lahko pohvalil le Bobby Jones (1902 - 1971), ki je leta 1930 osvojil grand slam, a tedaj v zelo omejeni konkurenci in daleč od blišča, ki ga v zadnjih desetletjih uživa golf. Tiger Woods je že osvojil vse štiri turnirje zapored, toda tri je zmagal leta 2000, masters v Augusti, kjer zmagovalec namesto pokala dobi zeleni suknjič, pa naslednje leto.

32-letni Woods je v pogovorih z novinarji dejal, da letos igra najboljši golf v karieri, če bo to dovolj za zmago, pa bo vidno v noči z nedelje na ponedeljek po evropskem času, ko se bo končal štiridnevni turnir. Tiger Woods je do zdaj osvojil trinajst velikih turnirjev (rekorder je Jack Nicklaus z osemnajstimi naslovi), štirikrat pa je slavil na mastersu (1997, 2001, 2002, 2005), s čimer za dva naslova zaostaja za Jackom Nicklausom.

Stavnice največ možnosti poleg Woodsu pripisujejo Philu Mickelsonu, zmagovalcu mastersa 2004 in 2006, ter Britancu Padraigu Harringtonu, zmagovalcu lanskega odprtega prvenstva Velike Britanije. Če bi Harringtonu uspel veliki met, bi postal prvi zmagovalec mastersa iz Evrope po letu 1999, ko je to uspelo Špancu Joseju Marii Olazabalu.

Ne spreglejte