Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
1. 4. 2014,
9.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 4. 2014, 9.17

8 let

V Argentini so priganjali drug drugega

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljši kajakaš na mirnih vodah Jošt Zakrajšek je letošnjo sezono začel po svojih željah, saj je na državnem prvenstvu na 5.000 metrov osvojil prvo mesto.

Cilj Jošta Zakrajška pa ni postati državni prvak, njegovi cilji segajo precej višje. Jošt, ki se je pred leti preselil z divjih na mirne vode, veliko trenira sam, za letošnje pripravljalno obdobje pa se je odločil drugače. Za priprave si je izbral Argentino, kamor se je odpravil na povabilo argentinskih kajakašev.

"Super, samo to lahko rečem. Treningi so potekali dobro, hrana je bila vrhunska. Tako tekmovalci kot tudi trenerji so bili veseli mojega prihoda, tako da sem se res domače počutil. To je mi je zelo veliko pomenilo, saj le tako treningi potekajo nemoteno. Je pa šlo za obojestransko korist, tako kot so se oni veliko naučili od mene, sem se tudi jaz precej naučil od njih. Nova izkušnja zame, ki se je izkazala za zelo dobro," je sprva povedal kajakaš iz Trzina, ki v Argentini svojega trenerja ni imel ob sebi, se mu je pa pozneje pridružilo njegovo dekle, ki mu je pomagalo pri treningih.

Največ mi je pomenila ekipa

"Že nekaj let treniram praktično sam, pri treningu pa mi potem z raznimi nasveti pomaga moja ekipa, ki je zdaj že kar velika. V Argentino je prišla tudi Špela, moje dekle, tako da mi je zadnji teden na vseh treningih pomagala ona in sem imel vseskozi pomoč. Pred tem mi je z vso organizacijo in logistiko pomagala argentinska ekipa, tako da sem se počutil kot doma," je dejal Jošt in poudaril, da so bili vsi treningi zelo kakovostno opravljeni.

"Največ mi je pomenila ta ekipa. Na vsakem treningu smo drug drugega priganjali, tega doma nimam. Če treniraš v ekipi, so hitrosti višje, več je preveslanih kilometrov, hkrati pa imaš občutek, da si na koncu manj utrujen, to pa je pravzaprav tisto, kar na treningu iščeš," je povedal Jošt, ki ne skriva visokih ambicij za prihajajočo sezono. "Letos si želim na vseh tekmah poseči čim višje. Cilj je priti med prve tri. Zavedam se, da imaš lahko na kakšni tekmi smolo, vendar verjamem, da se bo na kakšni vse ujelo, da bom lahko pokazal tisto, kar sem pridobil čez zimo," je za konec povedal Zakrajšek, ki se je lani na največjih tekmah dvakrat prebil do finala A.

Ne spreglejte