Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
26. 6. 2011,
12.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 26. 6. 2011, 12.49

8 let

Urša Kragelj: Noro, ne morem verjeti …

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska kajakašica Urša Kragelj je na tekmi svetovnega pokala osvojila odlično tretje mesto in tako dopolnila včerajšnji uspeh kajakašev. Odlična pa je v finalu peljala tudi mlada Eva Terčelj.

Terčeljeva je na koncu osvojila nehvaležno četrto mesto. Zmagala je Nemka Melanie Pfeifer, druga pa je bila Slovakinja Dana Mann.

Že po polfinalni vožnji je kazalo, da se bosta Urša in Eva potegovali za visoka mesta. Boljša vožnja je uspela izkušenejši kajakašici iz Nove Gorice. ''To je nekaj zares izjemnega! Danes zjutraj še sama nisem verjela, da se mi lahko kaj takega zgodi,'' je povedala bronasta z lanskega evropskega prvenstva v Bratislavi, ki je že v napovedih pred tekmo izpostavljala sproščenost na tekmi. ''Uspela sem se sprostiti in pokazati tisto kar znam, dodatno motivacijo pa mi je dala tudi Eva, ki je danes odlično vozila. Škoda, da je Eva napravila napako, sicer bi bila ona na stopničkah, a tokrat se je razpletlo v mojo korist. Noro, ne morem verjeti, tretja v Tacnu, super,'' je po tekmi komaj zbirala besede 22-letna kajakašica Urša Kragelj, ki že nekaj časa dela pod budnim očesom Mihe Terdiča in z veseljem pričakuje naslednje tekme svetovnega pokala.

Od letošnje sezone z istim trenerjem dela tudi Eva Terčelj, ki je z vode prišla z nekoliko kislim nasmeškom, a kljub temu zadovoljna z današnjim razpletom. Če Eva ne bi napravila nepotrebnega dotika, bi ji danes okrog vratu visela srebrna kolajna. ''Zelo sem zadovoljna z vožnjo, res pa je, da sem naredila zares nepotrebno napako. Zadela sem količek, katerega se skoraj ne moreš dotaknit, ampak ja, se zgodi. Malo sem razočarana, a je bila sama vožnja res dobra, tako da se ne potrebujem preveč sekirati, saj imam še kar nekaj tekem v prihodnosti,'' je optimistično dejala Ljubljančanka, ki že ima medaljo z lanskega SP v Tacnu.

Božič: Napako naredila že na 'rampi'

V senci dogajanja so bile danes finalne vožnje kanuistov dvosedov, saj v finalu ni bilo slovenskih predstavnikov. Za las sta finale zgrešila Sašo Taljat in Luka Božič, ki sta napravila dotik zadnjih vrat, tako da je bilo sanj o finalu konec.

Na koncu sta pristala na 11. mestu, kar je ista uvrstitev kot lani na domačem svetovnem prvenstvu. ''Napako sva naredila z zadnjih protitočnih vrat ven, potem pa se je le še nadaljevalo do zadnjih vrat in v cilj. Sicer pa sva napako napravila že na 'rampi', na srednjem delu proge pa je čoln tekel kot sva si želela,'' je po tekmi razlagal Luka Božič, ki je priznal, da je prisotnega nekaj razočaranja, saj sta si s Taljatom pred sezono zadala, da se bosta redno uvrščala v finalne vožnje, a kot pravi mlajši član našega najboljšega slovenska dvojca, bo priložnosti za dokazovanje še dovolj. V konkurenci dvojcev sta slavila že vodilna po polfinalni vožnji Slovaka Pavol in Peter Hocshschrner, druga sta bila Francoza Hugo Biso in Pierre Picco, tretja pa sta bila rojaka prvakov Peter in Ladislav Škantar.

Ne spreglejte