Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 5. 2012,
17.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 5. 2012, 17.28

8 let

Urnaut: Na tem turnirju smo avtsajder

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za slovensko odbojkarsko izbrano vrsto se v torek začenjajo kvalifikacije za olimpijski nastop v Londonu. Naloga bo vse prej kot lahka, a slovenski glavni adut je, da nimajo česa izgubiti.

Kot smo že poročali, je imel slovenski selektor Veselin Vuković vso reprezentančno sezono tudi letos veliko težav s sestavo ekipe. Tam ne bo mogel računati na letos izjemnega korektorja Alena Šketa, v Sofijo niso potovali niti Davor Čebron, Gregor Ropret in Sebastijan Škorc. Nekaj težav imata še vedno Klemen Čebulj in Matevž Kamnik, ki pa bosta vendarle stisnila zobe in na najboljši možni način pomagala Sloveniji.

Reprezentanti so že navajeni, da na tekmovanjih nastopajo v nepopolni postavi, zato jih to ne bo vrglo iz tira. Zavedajo se, da na njih nihče posebej resno ne računa, to pa bi lahko bil njihov plus. "Mi smo na tem turnirju avtsajder, kar je glede na status drugih reprezentanc povsem razumljivo. Tu so reprezentance, ki se konstantno uvrščajo na olimpijske igre, zato nas čaka težko delo. O odstotkih možnosti, da bi zasedli prvo mesto, ne bi govoril, za matematiko so zadolženi drugi. Statistično so štiri reprezentance, ki so po rangu v samem vrhu. To so Srbija, Bolgarija, Italija in Nemčija, ki so glavni favoriti. Potem pa so druge reprezentance, ki si prav tako želijo priti v London. Zato bo zagotovo vsaka tekma 'na nož', vendar smo lahko sproščeni, mi preprosto nimamo česa izgubiti. Naša naloga bo, da pokažemo najboljšo formo, če bo ta dovolj, da dosežemo želene zmage, pa bodo pokazale tekme," je pred odhodom na močni turnir povedal kapetan Tine Urnaut.

Pomembno bo vzdušje med turnirjem

Slednji naj bi bil po napovedih strokovnega štaba v odlični formi, prav tako kot tudi Alen Pajenk in Mitja Gasparini. Prav ti trije naj bi nosili glavno breme slovenske reprezentance. "Pomembno bo vzdušje med turnirjem, na tega pa vlivajo tudi rezultati. Tudi o formi še nima smisla izgubljati besed, vse bo pokazal turnir. Tako o formi posameznikov kot ekipe. Težko je primerjati evropsko prvenstvo, saj je termin povsem drug. Pred prvenstvom smo imeli počitek in priprave, zdaj pa praktično prihajamo iz prvenstev. Lahko pa rečem, da se sam dobro počutim, da imam za sabo odlično sezono, da sem spočit, saj ritem tekem v Italiji vseeno ni tak, kot sem ga bil vajen prej na Poljskem. Toda še enkrat poudarjam, vse bodo pokazale tekme."

Prvo tekmo bo Slovenija odigrala že v torek ob 19.45 z Bolgarijo. Urnaut ocenjuje, da so v prvi skupini najmočnejši prav domačini, ki bodo imeli poleg kakovosti veliko prednost v svoji dvorani in navijačih; čeprav Urnaut tega ne verjame, pa nekateri v slovenskem taboru vendarle upajo, da bi jo lahko pokopala balkanska mentaliteta in bi lahko Slovence podcenjevali.

Ne spreglejte