SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Turški selektor računa na pomoč publike

1

termometer

Turčija, ki bo gostiteljica evropskega prvenstva in bi znala biti nasprotnik Slovenije v drugem krogu tekmovanja, verjame, da ji bodo do vrhunskega rezultata občutno pomagale nabito polne dvorane.

"Naša ekipa je mešanica mladih in izkušenih igralcev in prepričan sem, da bo prav to prineslo na igrišče tisto pravo energijo. Prijateljstvo med igralci je hvalevredno in to bo ena izmed naših prednosti na prvenstvu. Med pripravami smo imeli možnost preizkusiti naše prednosti in slabosti, zato smo dobro pripravljeni na EP. Imamo željo, da bi bili najboljša ekipa, ki so jo kdajkoli videli naši navijači. Kot trener sem se udeležil mnogih velikih tekmovanj in verjamem, da ima publika velik vpliv na igralce. Morebiti bo domača atmosfera pomagala mojim fantom, da obrnejo rezultat v ključnih trenutkih. Vabim vse ljubitelje odboje v, da podprejo turško reprezentanco pri doseganju tako ambicioznega cilja," je pred štartom EP povedal turški selektor Fausto Polidori.

Bo 10.000 navijačev dovolj?

Nekateri turški reprezentanti so dobili pozitiven pospešek za letošnje EP že meseca marca, ko so na klubski sceni kot igralci Izmirja osvojili pokal Challenge. ''Potem ko smo v finalu pokala Challenge izgubljali z 1:2, je bilo preprosto božansko, ko smo uspeli narediti preobrat in kot prvi turški klub v zgodovini osvojili pokal Challenge pred 5.000 gledalci. Prišel je čas, da kaj takšnega dosežemo tudi z reprezentanco,'' je povedal eden ključnih igralcev Izmirja in kapetan turške reprezentance Akif Gokhan Oner. Zmagovita ekipa Izmirja je v turško reprezentanco prispevala še Ahmeta Tocoglua, Emina Goka, Nurija Sahina in Burutaya Subasija. Vsi ti fantje pričakujejo, da jih bo domača publika masovno podprla in jim pomagala do zgodovinskega dosežka na EP. Najbolj optimistični sanjajo celo o medalji. Organizatorji pričakujejo, da bo na tekmah turške reprezentance v izmirski dvorani Halkapinar Sports Hall, kjer bo vse tekme odigrala tudi Slovenija, nič manj kot 10.000 temperamentnih navijačev. Takšnega izziva se seveda veseli tudi Oner: ''Za nami so dolge, a koristne priprave. Imeli smo priložnost preizkusiti svojo moč proti številnim reprezentancam in bomo zagotovo odlično pripravljeni za prvo tekmo. Atmosfera v ekipi je super. Prepričani smo, da lahko pred domačo publiko nastopimo vrhunsko''.

Sloveniji so že nagajali

Res je, da so Turki zelo ambiciozni pred začetkom EP, a je treba je poudariti, da po kvaliteti ne sodijo v širši evropski vrh. Čeprav se hvalijo z osvojenim pokalom Challenge, pa je potrebno poudariti, da je to v odbojki tretjerazredno klubsko tekmovanje. Tekmeci Turkov se bolj kot turške izbrane vrste bojijo organizatorjev, ki bi jim pred tekmami lahko zagodli s kakšnimi neprijetnostmi, ki bi jih vrgle iz ritma. Slovenija je pred tekmo z evropskimi prvaki Španci na lastni koži občutila, da bi znalo biti na EP veliko nagajanja. Kako si sicer razložiti ugašanje in prižiganje luči na prvem treningu ter merjenje igrišča na drugem? Seveda ob ne gre prezreti tudi sodnikov, ki bi lahko pod pritiskom 10.000 navijačev klonili in odločilno vplivali na rezultate turške reprezentance. Domačini se bodo v prvem delu EP v skupini A pomerili z Nemčijo, Francijo in Poljsko. V drugem delu pa bi znala biti Turčija nasprotnik Slovenije. Seveda si morata predtem obe izbrani vrsti zagotoviti napredovanje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin