Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
2. 9. 2009,
21.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 2. 9. 2009, 21.02

8 let

Turki kot dobri gostitelji

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je bila lepo sprejeta v Izmirju, kjer bo prebivala in igrala tekme na letošnjem evropskem prvenstvu.

''Gostoljubje v tri in pol milijonskem Izmiru je veliko. Nastanjeni smo v dobrem hotelu Hilton, kjer imamo na voljo tudi fitnes in manjši bazen. Hrana v hotelu je dobra. Za kosilo in večerjo so na voljo vedno različne priloge (riž, testenine) ter vsaj dve vrsti mesa in ribe. Veliko je še različne zelenjave in sadja. Tudi sladice so odlične, kar pa lahko potrdimo predvsem člani strokovnega dela ekipe. Hotel je v samem centru lepega Izmirja. Dvorana je od hotela oddaljena slabe pol ure vožnje z avtobusom. Na poti nas vedno spremlja policist z motorjem, ki nam vsaj skuša olajšati pot do lepe in velike dvorane s kapaciteto 10.000 obiskovalcev, saj drugi udeleženci v prometu ravno ne upoštevajo prometnih predpisov. V mestu se čuti utrip evropskega prvenstva, nanj opozarjajo številni plakati,'' je svojo prvo izkušnjo s Turki opisal športni terapevt in kineziolog slovenske reprezentance Marko Borko.

Vseh 12 pripravljenih na boj

Fant, ki skrbi za vrhunsko fizično pripravljenost reprezentantov, komaj čaka prvo tekmo proti evropskim prvakom Špancem. ''Danes dopoldan so prav vsi igralci, kljub manjši utrujenosti po včerajšnji naporni poti in nekaterim manjšim zdravstvenim težavam, maksimalno opravili zadnji, uro in pol dolg trening, pred uvodno tekmo s Španijo. Selektor je namreč zaradi jutrišnjega zgodnjega termina tekme tretji trening odpovedal. Tako se bodo lahko igralci dobro naspali in maksimalno pripravili na prve nasprotnike. Danes popoldne je bil čas za aklimatizacijo, regeneracijo in sanacijo manjših poškodb igralcev. Reprezentančni zdravnik Edvin Dervišević je igralcem izvajal protibolečinsko akupunkturo, sam pa sem igralcem pomagal s kineziterapijo in masažo. Poskrbela sva tudi za ustrezna prehranska dopolnila in primerno prehrano. Nekateri igralci so popoldan izkoristili za vadbo v fitnesu. Pred večerjo so imeli reprezentanti še pripravo na tekmo, ki je potekala s pomočjo videoanalize zadnjih odigranih tekem s Španci. Na srečo ni večjih poškodb in bodo jutri vsi igralci na voljo selektorju,'' je stanje v reprezentanci opisal Borko.

Ne spreglejte