Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 9. 2012,
16.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 6. 9. 2012, 16.18

8 let

Tudi Tadej Premru in Jure Kozjek že z bronom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenci uspešno nadaljujejo prvenstvo stare celine. Tudi Tadej Premru in Jure Kozjek sta si že zagotovila najmanj bron v krogu in klasični igri.

Proti Hrvatu Juretu Magliću je Tadej slabše začel (2:2), vendar je v drugem 'obratu' približal celo 'cof' in povedel s 7:4. Oba tekmeca sta bila zelo živčna, kar se je pokazalo v njuni igri. Najprej je naš reprezentant zgrešil dve krogli, v naslednji menjavi igrišča tudi Hrvat in prednost je znašala 12:10. Sledil je 'set' z maksimalnim izkupičkom obeh, potem pa je začel Maglić 'padati', saj ni zadeval, Premru pa je odlično bližal. Hrvat preprosto ni bil več dovolj zbran in Slovenec je 'položil' hudega tekmeca, ki ga je v Tivtu na peteroboju gladko premagal.

''Igrišče je bilo 'veselo', moral si biti dovolj zbran pri bližanju. Na srečo sem bil v tem elementu zelo uspešen, saj sem približal 14 krogel. 'To mi delaj!','' se je po pomembni zmagi še bolj okorajžil Ljubljančan, ki je prekinil triletni 'post' v tej disciplini, kar zadeva osvajanje kolajn. V polfinalu bo igral z Andrijo Ćorluko iz Bosne in Hercegovine, drugi par je Lotto (Monako) – Bruzzone (Italija).

Drugi Ljubljančan je imel s Stojanom Zelčićem (BiH) precej dela na začetku. Tekmec je vodil s 4:1. Potem je Kozjek prevzel vajeti v svoje roke, vršil stalni pritisk, znižal na 2:4 in z dvema 'reštama' na 4:5. Njegova igra je postala tista prepoznavna, vodil je 9:5 in 15 minut pred koncem 11:5, zmage ni več izpustil iz rok. Juretu je polfinalni žreb namenil Italijana Denisa Pautassia, drugi par je: Grančić (Hrvaška) – Šarac (Srbija).

''Slabo sem 'odprl' dvoboj, kasneje sem se le zbral. Moram začeti bolje, sicer ne bom uspel ugnati Italijana. Ne bom se predal, želim si finale!,'' je v družbi Tadeje Sodec in še drugih številnih navijačev poudaril Jure.

V finale natančnega zbijanja, torej med najboljše štiri, se bo poskušal prebiti Davor Janžič.

Ne spreglejte