Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
17. 1. 2015,
23.13

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

odbojka pokal Slovenije ACH Volley Salonit Anhovo Tomi Šmuc Leon Schilling

Sobota, 17. 1. 2015, 23.13

5 let, 5 mesecev

Trener Salonita: Vprašanje, kaj bi bilo, če ACH ne bi imel Robertsa

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pokalna lovorika je v Šempetru še devetič romala v roke ACH Volleyja. Po tekmi se je nasmejal tudi sicer bolj resni trener Ljubljančanov Tomi Šmuc.

Veliki finale so veliko bolje začeli Kanalci, ki so gladko dobili prvi niz, v nadaljevanju pa popustili, zaradi poškodbe izgubili tudi Darija Savičića in olajšali delo ACH Volleyju. "Škoda za poškodbo, ki se je zgodila v tretjem nizu in malce prikrajšala gledalce za to, da bi tudi v nadaljevanju spremljali bolj izenačeno tekmo. A moja ekipa je odigrala dobro tekmo, tudi nasprotnik je bil po meri, tako da sem zelo vesel," je z nasmehom na obrazu razlagal Tomi Šmuc, ki je dodal, da ga tudi po izgubljenem nizu ni pretirano zaskrbelo: "Ne. Moram reči, da sem po izgubljenem nizu pogledal statistiko in videl, da sta bili obe ekipi uspešni v napadu, v nasprotju z nami pa je imel Salonit tudi nekaj sreče. To je treba priznati, pa čeprav v športu nerad govorim o sreči. A nekaj žog se je resnično odbilo njim v prid, nam pa v škodo. Vedel sem, da se bo tekma še zapletla, da prvi niz ne odloča o ničemer, zato moram biti z izkupičkom zelo zadovoljen."

Šmuc je po izgubljenem nizu iz igre potegnil Jana Klobučarja, v igro pa poslal Avstralca Nathana Robertsa, ki je bil nerešljiva uganka za Salonit. "Dolga klop je lahko velika prednost, kdaj tudi slabost. Sam jo poskušam obrniti v svoj prid in nekajkrat mi je tudi uspelo. Moram se zahvaliti igralcem, ki so potrpežljivi, ko dobijo priložnost, pa jo tudi izkoristijo. Tukaj je izstopal predvsem Roberts, ki je lepo prevesil tehtnico. Skratka, vsak naslov je lep, tudi tega se bomo poveselili. To je bil naš cilj že pred sezono in kaj je lepšega kot končati sezono z uresničenimi cilji."

"Tepli so se do konca"

Malce manj razloga za veselje je imel Šmučev stanovski kolega, trener Salonita Leon Schilling, ki pa je vseeno pohvalil svoje varovance. "Z rezultatom seveda ne moremo biti povsem zadovoljni, čeprav so bili odbojkarji ACH Volleyja veliki favoriti. Ostaja grenak priokus, po drugi strani pa fantom ne morem nič zameriti, saj so se tepli do konca. Poskušali smo čim dražje prodati svojo kožo, a nam je načrte prekrižala tudi poškodba Darija Savičića, zato smo se morali vrniti na svoj lanski način. Fantom nimam česa očitati," je dejal Schilling, ki na koncu ni bil nezadovoljen s sojenjem, čeprav je imel v četrtem nizu kar nekaj pripomb: "Če izgubiš na 16, nikoli ne more biti kriv samo sodnik. Če že moram kaj izpostaviti, je to razpoloženi Roberts, ki je obrnil potek srečanja. Zanj nismo imeli rešitve. Rešetal nas je z vseh položajev. Vprašanje, kaj bi bilo, če ga ACH Volley ne bi imel."

Ne spreglejte