Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
17. 4. 2015,
19.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bruno Najdič Gašper Ribič odbojka 1 DOL finale Calcit Volleyball

Petek, 17. 4. 2015, 19.25

8 let

Trener calcitovk: Uresničile so se najbolj nore sanje

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kamniške odbojkarice so v velikem slogu osvojile državno prvenstvo in po petih letih z vrha sklatile rivalke iz Maribora.

Sezona se za Kamnik ni začela preveč spodbudno. Po velikem spodrsljaju v pokalu in izgubljenem finalu lige MEVZA so po petih tekmah premagale Mariborčanke in jo končale sanjsko. ''Tudi v najbolj norih sanjah si ne bi mislil, da bo peta tekma takšna, kot je bila. Po izgubljeni tekmi v Kamniku sem mislil, da se bo psihološki moment spet nagnil v prid Mariborčank, a se ni. Hvala bogu. Bilo je ravno obratno. Igrali smo odlično tako na servisu kot pri sprejemu, tudi Mojca je izbirala prave odločitve, kar je na koncu prevesilo tehtnico v našo korist,'' je začel nasmejani trener Calcita Gašper Ribič.

Kamniški trener se je še ozrl nazaj: ''Če se malce ozrem na začetek sezone, je treba povedati, da smo ekipo sestavili zelo počasi. Nekaj časa smo imeli le 10, 11 igralk, kar je premalo za normalen trening. Sezono smo začeli skoraj brez pripravljalnih tekem, to je pripeljalo do tistega nesrečnega pokala. Ampak to, da smo se potem pobrali, da so dekleta še vedno verjela v to, kar delamo, je tudi nekaj vredno. Forma se je dvigovala, naredili smo korak ali dva naprej in ujeli Maribor, na koncu pa ga tudi prehiteli. Zasluženo smo zmagali.''

''Lovorik ne bi menjal, a državni naslov pomeni največ''

Mariborčanke so tako po osvojenem pokalu in ligi MEVZA ostale brez češnje na vrhu torte in po petih letih zapustile slovenski državni vrh. ''Tekmo smo izgubili v prvem nizu, kjer smo bili poravnani Kamnikom. Sledile so tri nerazumljive napake, zgrešili čiste žoge in izgubili prvi niz. Kot kaže, smo izgubili vse zaupanje vase, saj v drugem in tretjem nizu nismo pokazali niti približka tistega, česar smo sposobni. Vso tekmo smo bili premehki na servisu, preveč ranljivi ob sprejemu, v napadu pa razen Ize in Anite nismo imeli razpoložene igralke. Kamnik je zasluženo prvak in moram mu čestitati, ne smem pa pozabiti niti na svoje punce, ki so v tej sezoni tudi naredile nekaj dobrih stvari,'' je dejal trener bankirk Bruno Najdič.

Trener Mariborčank meni, da je državni naslov najpomembnejši, a tudi pokal in lige MEVZA nista zanemarljivi lovoriki. ''Vsak naslov, ki je, je pomemben in se ga veselimo. Res je, da je državno prvenstvo najbolj pomembno, vseeno pa ne bi ničesar menjal. Vedno se spominjamo le zadnjih naslovov. Vesel sem, da smo pokalni zmagovalci in prvaki srednjeevropske lige, sem pa razočaran, da nam ni uspelo osvojiti še državnega naslova, saj je za moj okus državno prvenstvo najpomembnejše.''

Ne spreglejte