Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
17. 1. 2015,
15.18

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ACH Volley Salonit Anhovo odbojka pokal Slovenije Tomi Šmuc Leon Schilling

Sobota, 17. 1. 2015, 15.18

5 let, 6 mesecev

Trener ACH Volleyja: Vse kaj drugega kot zmaga bi bilo za nas veliko razočaranje

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes ob 20.30 se bosta v Šempetru za prvo lovoriko v tej sezoni udarila ACH Volley in Salonit Anhovo. Oranžni zmaji so veliki favoriti, prehitro pa ne gre odpisati niti branilcev naslova.

Ljubljančani so v letošnjem pokalu premagali vse glavne konkurente, zato bi bilo resnično veliko presenečenje, če do zdaj tako uspešnega tekmovanja ne bi kronali tudi s poklanim naslovom. V četrtfinalu so po hudem boju premagali kamniški Calcit, v petkovem polfinalu pa tudi Panvito in se zasluženo uvrstili v veliki finale. "V finalu si želim boljšega začetka. Menim, da je bilo v petek proti Panviti tudi malce nervoze, posledično pa smo naredili tudi več napak. Prvi korak smo uspešno naredili, a v finalu ne pričakujem nič drugega kot novo zmago in osvojitev lovorike," pred finalom razmišlja trener ACH Volleyja Tomi Šmuc.

Panvita je v letošnjem državnem prvenstvu morda pokazala celo več kot Kanalci. Morda v finalu Ljubljančane čaka celo lažji nasprotnik kot v polfinalu? "Tega ne bi rekel, a dejstvo je, da smo bili na Panvito vsi zelo osredotočeni, saj se, če je ne bi premagali, ne bi uvrstili v finale. Čeprav smo Salonit v tej sezoni že dvakrat dokaj gladko premagali, se bo treba za vrnitev naslova v Tivoliju zelo potruditi. Finale je vedno zelo specifičen, a škoda bi bilo zapraviti vse zmage, ki smo jih v dozdajšnjem poteku dosegli. Salonit je imel veliko lažji spored. Razmišljamo le o zmagi, karkoli drugega bi za nas pomenilo veliko razočaranje."

Finance ne dopuščajo: sendvič, v kombi in domov

V drugem polfinalu so si zmago nad hrabrimi domačini zagotovili odbojkarji Salonita, ki tudi branijo naslov iz lanske sezone. Kanalci so po zmagi v polfinalu nad Šempetrom pojedli sendvič, se usedli v kombi in odpravili nazaj proti Primorski. To seveda ne pomeni, da jih danes ne bo v finalu, pomeni le to, da bodo z dokaj dolgo vožnjo (dve uri v eno smer, op. p.) izgubili kakšen atom moči več, ki bi jim v finalu proti favoritu prišel še kako prav. "Žalostno se sliši, a finančni položaj kluba je pač takšen, kot je," je priznal trener Salonita Leon Schilling. Dodal je, da to nikakor ni alibi in da tudi oni ne razmišljajo o ničemer drugem kot zmagi v finali. "Vemo, kakšno je razmerje moči v slovenskem odbojkarskem prostoru. ACH Volley igra v ligi prvakov, ima 16 enakovrednih igralcev, štiri tujce, prednost v višini, tudi izkušnjah. Vse govori v njihov prid, a v ligi smo v tej sezoni že pokazali, da lahko igramo z njimi. Doma smo jim odščipnili niz in jim bili vso tekmo zelo blizu. Ne bi nas bilo tukaj, če ne bi verjeli v presenečenje."

ACH Volley in Salonit, ki oba naskakujeta že svojo deveto pokalno lovoriko, sta se v finalu pokala v zadnjih sedmih sezonah srečala trikrat, vedno pa so bili uspešnejši Ljubljančani. Kanalci so bili še najbližje presenečenju leta 2008, ko so v Novi Gorici vodili že z 2:1 v nizih, na koncu pa je četa Glenna Hoaga preobrnila izid in preprečila veliko presenečenje.

Ne spreglejte